Indrukwekkende film Un Monde is Belgische Oscar inzending

Bij het zien van de trailer kreeg ik al kippenvel. Maar los van het thema en het verhaal, zijn de beelden ook erg indringend. Kortom: een film die een waardige Oscar inzending is. Laten we hopen dat Un Monde deze prijs ook ontvangt en ga in ieder geval Un Monde zien. Vanaf 25 november 2021 in de Nederlandse bioscopen.

Verhaal in het kort:
De film toont hoe een kind het pesten van haar broertje probeert te stoppen, en tegelijkertijd haar eigen plek op het schoolplein probeert te waarborgen. Het mogelijk falen van een schoolsysteem, weerbaarheid, de psyche van een kind en pesten zijn onderwerpen die voorbij komen. Dit alles gefilmd vanuit het perspectief van een kind.

Scenarist & Regisseur: Laura Wandel

Cast
Maya Vanderbeque – Nora
Günter Duret – Abel
Karim Leklou – vader
Laura Verlinden – leraar

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Pesten: de ervaringen van mijn kinderen [persoonlijke blog]

Mijn oudste zoon is enorm gepest op zijn eerste school, hij werd zelfs geschopt en …

Share
Share