Guinness World Records 2022 [bespreking]

Eigenlijk zou ik er zelf wel in willen staan, met de zwaarste tweeling ter wereld. Maar ja, die tweeling is inmiddels 14 jaar en niet meer wereldrecord-waardig als zwaargewichten (wel als liefste tweeling ter wereld) en hoe bewijs je dan dat ze het grootste geboortegewicht hadden samen? Dus kijken we maar naar de wel bewezen wereldrecords en dat zijn er weer een heleboel!

Overzichtelijk ingedeeld op onderwerp is het Guinness World Records boek van 2022 wederom een bron van ongeloof, vermaak en ontzag. Van wetenschappelijke records tot fysieke en van duurzaamheid tot vaardigheden, de variatie is enorm.

Het blijft leuk om te zoeken naar (voor mij) bizarre wereldrecords….

En natuurlijk zijn er ook wereldrecords uit Nederland en België opgenomen. Zo vinden we tussen de hoogste stapel wafels en de grootste dino-ballonnensculptuur onze eigen “Baantjer” tussen de records.

Kortom: voor iedere leeftijd is dit een leuk boek. Prima om cadeau te geven in december dus!

Het Guinness World Records 2022 boek heeft een mooie, veelkleurige harde kaft en 256 pagina’s vol met wereldrecords en kleurrijke foto’s. Het is uitgegeven door uitgeverij De Fontein en <hier> te bekijken / bestellen.

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Maashi! Wat was de verjaardag van Dummie de mummie een feest! [verslag]

Dummie de mummie was jarig. En omdat de verjaardag al erg lang niet gevierd was, …

Share
Share