Knuffelbunny

Trixie heeft een knuffelkonijn en hij heet Knuffelbunny. In de hele wijde wereld is er maar één Knuffelbunny, en die is van haar. Vandaag mag Knuffelbunny met Trixie mee naar school en ze kan niet wachten om hem aan iedereen te laten zien. Maar dan gebeurd er iets vreselijks: Sara heeft precies hetzelfde knuffelkonijn!

Recensie
Is dat even schrikken voor Trixie; ze dacht dat zij de enige was met een ‘echte’ knuffelkonijn. Maar dan blijkt dat Trixie precies dezelfde knuffelkonijn heeft. Beide meiden zijn hier niet blij mee. Ze dachten dat zij de enige waren met zo’n konijn. De hele dag staat dan ook in het teken van ruzie. Maar dan blijkt dat de juf aan het eind van de schooldag de knuffels per ongeluk omwisselt…tot alle gevolgen van dien. Hoe zal dit aflopen?

Mijn dochter van 4 jaar vind dit boek erg leuk. Ze leeft dan ook helemaal mee met Trixie en Sara als blijkt dat hun knuffels zijn omgewisseld. Gelukkig komt alles goed en krijgen Trixie en Sara hun eigen knuffelkonijn weer terug. Het verhaal zal voor veel ouders herkenbaar zijn. Ook al zien de knuffels er precies hetzelfde uit, kinderen merken toch op één of andere manier het verschil. Juist de herkenbaarheid maakt dat dit boek erg leuk is. Het boek is niet alleen voor de ouders, maar ook voor de kinderen herkenbaar. Voor de illustraties is gebruik gemaakt van zwart/wit foto’s waarop de personages uit het boek zijn (in kleur) zijn getekend. Dit geheel zorgt ervoor dat het net lijkt of je in een fotoalbum zit te bladeren. Erg leuk gedaan! Knuffelbunny is dan ook een leuk, herkenbaar en origineel boek. Het is echt een boek voor alle kinderen die ook zo’n speciale knuffelkonijn (of andere speciale knuffel) hebben!

Knuffelbunny – Mo Willems
Prentenboek, hardcover, 44 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share