Het kleine draakje

kleine-draakje-coverPapa klapt het boek dicht.
‘Ga nu maar lekker slapen, Roos.’
‘Maar papa,’ zegt Roos.
‘Hoe zit het nou met die enge draak?’
Papa lacht.
‘Je hoeft niet meer bang te zijn.
Prins Lex ving de draak.
Slaap maar fijn.’
Roos doet haar ogen dicht.
Maar ze hoort iets.
Een vreemd geluid.
Het komt onder haar bed vandaan…

Het kleine draakje is een boekje voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder die zelf leren lezen. Dit boek met het AVI E3 leesniveau kunnen – gemiddeld genomen – kinderen aan het einde van groep 3 zelfstandig lezen.

het kleine draakje 2Recensie
Mijn dochter is net 6 jaar geworden en zit nog 3 maanden in groep 2. Zij heeft 2 oudere zussen en ook voornamelijk wat oudere vriendinnetjes. Die zijn net twee of drie maanden ouder en zitten al in groep 3. Mijn dochter vindt dat zij ook in groep 3 moet zitten en net als hen wil zij heel graag leren lezen.

Ze heeft zich na de kerstvakantie in haar hoofd gehaald dat zij ook gewoon kan leren lezen en leest alles wat los en vast zit. En tot onze verbazing, leest ze de eerste AVI start boekjes gewoon zo weg! In overleg met de juf bieden we haar nu dus regelmatig een AVI start en een AVI M3 boekje aan. Want als ze zelf zo graag wilt, dan moeten we het niet gaan tegenwerken…

Het kleine draakje is het eerste AVI E3 boek dat ze zelf probeert te lezen. En zoals verwacht, zijn de woordjes nog moeilijk. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik lees zelf het grootste gedeelte van het boek voor en het is gelijk haar lievelingsboek. Elke avond lezen we een hoofdstuk. De woorden die ze kent, doet ze zelf. De rest lees ik voor. En niet alleen aan haar. Ook haar oudere zus van 8 jaar (zij zit in groep 4) luistert aandachtig mee. En als we klaar zijn… pikt mijn oudste dochter van 9 jaar het snel in om het boek “even” snel door te nemen.

het kleine draakje 3Het verhaal is spannend, maar overzichtelijk en binnen de belevingswereld van 6-7 jarige kinderen. Roos beleeft echt een avontuur met de kleine draak. Mijn dochter weet heel goed dat haar grotere zussen regelmatig spannende boeken lezen; ze vindt het dan ook geweldig dat er nu een echt spannend boek voor haar is! Het verhaal spreekt mijn meiden aan. Vast ook omdat de hoofdpersoon een meisje is. Het boek zit in ieder geval vol elementen die zowel jongens als meiden aan zullen spreken. Goed gedaan!

Het niveau van de woorden en zinnen is pittig. Het is echt een boek voor een beginnende lezer die al flink wat aan kan. Echt eind groep 3, misschien wel begin groep 4. Eigenlijk is het ook een perfect boek om voor te lezen. De hoofdstukken zijn precies lang genoeg voor het slapen gaan. Als je elke avond 1 hoofdstuk doet, heb je hem na 8 dagen uit. Je hebt er dus lang plezier van!

Dit boek valt bij ons erg in de smaak en zal zeker vaker uit de kast gehaald worden. Om zelf te lezen EN om voor te lezen. Een aanrader!

Het kleine draakje – Sanne de Bakker
Bekijk op bol.comLeesboek AVI E3, hardcover, 30 pagina’s, uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …