Levensgrote Dino’s

Zijn er nog  dingen die je niet wist over dinosaurussen? Sla dan gauw dit boek open en verbaas je over de meest angstaanjagende en fascinerende wezens die miljoenen jaren geleden over land en zee heersten.Van de kleine Compsognathus tot de enorme Argentinosaurus; in Levensgrote Dino’s maak je kennis met deze reusachtige reptielen, door middel van prachtige illustraties die details zoals het hoofd of de klauwen op ware grootte laten zien. Met interessante feitjes over de levens van de verschillende soorten dino’s en het tijdperk waarin ze voorkwamen.

Dinosaurussen hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen, en dan vooral op jongens. Levensgrote Dino’s springt hier goed op in. Om te beginnen ziet de kaft er schitterend uit; een grote dino prijkt op de voorkant, inclusief de bobbelige en gladde huid. Zo is de dino niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar. De kaft zorgt er dan ook voor dat dit boek meteen wordt opengeslagen. De ene dino ziet er nog fascinerender uit dan de andere dino. Levensgrote dino’s, klauwen en  scherpe tanden sieren het boek. Kinderen zullen uren kunnen besteden door naar de illustraties in dit boek te kijken. Maar niet alleen de illustraties zijn leuk. Het boek bevat ook heel veel leuke en interessante weetjes over  de verschillende soorten dino’s.  Zo kom je te weten hoe groot en zwaar de verschillende dino’s waren en waar ze leefden. Spectaculaire illustraties laten zien hoe de dino’s eruit zagen. Helemaal leuk zijn de diverse uitklap-bladen. Zo tref  je bijvoorbeeld een levensgrote Quetzalcoatlus aan, achter zo’n uitklap-pagina of een echte dinoquiz.

Mijn zoon vind dit boek dan ook superleuk. De ene dino is nog cooler dan de andere dino. Voor hem zijn de illustraties vooral nog de hoofdmoot. Maar ‘coole’ informatie zoals hoe snel kan een dino rennen, hoe groot was de dino, hoe zagen de dino’s eruit moet ik wel allemaal voorlezen. Levensgrote Dino’s is dan ook een superleuk boek, boordevol informatie en coole  illustraties over  de dino’s. Een absolute aanrader!

Levensgrote Dino’s – Darren Naish
Informatief, hardcover, 80 pagina’s, Tirion Natuur
Bestel dit boek hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De nieuwe dino’s

Ken je de tyrannosaurus rex en de diplodocus? Natuurlijk ken je die! Maar ken je …