Baby Op Schoot Kriebeltjes

De omslag van dit kleine prentenboekje vind ik veelbelovend. Een vrolijk gekleurde illustratie en de omschrijving van de inhoud maken mij nieuwsgierig naar het boekje Baby op schoot kriebeltjes. Het boekje bevat bewegingsspelletjes voor baby’s en jonge kinderen, waardoor de zintuigen worden geprikkeld. De bedoeling is dat de voorlezer het versje leest en tegelijkertijd het bijbehorende spelletje uitvoert met het kindje op schoot. Het spreekt mij aan dat naast het voorlezen en samen plaatjes bekijken een extra spelelement is toegevoegd aan dit boekje.

De pagina’s bevatten mooie gekleurde illustraties van dieren, bloemen, zon en sterren. De versje staan op elke pagina op een andere plek en hebben verschillende vormen. Samen vormen tekst en beeld een vrolijk geheel.

De aanwijzingen voor de bewegingsspelletjes moet je even goed lezen voor je het versje gaat vertellen, zodat je weet in welke houding je je kindje het beste kan houden en welke bewegingen je moet maken tijdens het gedichtje. Het kost mij wel wat moeite om de bewegingen uit te voeren tijdens het lezen. Dit heeft denk ik ook te maken met de inhoud en opbouw van de versjes. Ik vind ze niet lekker lezen en er worden woorden gebruikt die niet echt bij kleine kinderen passen. Het zouden volgens mij simpelere versjes moeten zijn, met eenvoudige rijmwoordjes, die je makkelijk kunt onthouden. Als je de tekst leert kennen, kun je je veel meer richten op het bewegingsspelletje en je kindje.

Baby op schoot kriebeltjes wordt aangeraden voor kinderen vanaf 1 jaar. Mijn dochter van 24 maanden vindt de dierenplaatjes erg mooi, maar heeft niet de rust om te blijven zitten voor de spelletjes. Ik denk zelf dat sommige van de spelletjes nog eerder geschikt zijn voor kleintjes onder de 1 jaar. De teentjes strelen, de buik en billetjes masseren en kiekeboe, vinden de hele kleintjes ook al heel lekker.

Baby op schoot kriebeltjes is een boekje met een leuk idee erachter. Van mij hadden alleen de versjes wat eenvoudiger en pakkender mogen zijn.

Baby op schoot kriebeltjes – Pirjo Suvilehto
Prentenboek, kartonboekje, 18 pagina’s, Clavis B.V

 

Share

About Tamara Grevers

tamaragrevers@gmail.com'

Check Also

Een dagje naar Naturalis [verslag]

Een dagje uit met de kinderen is natuurlijk altijd leuk. Maar elke ouder vraagt zich …

Share
Share