Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en natuurlijk de gebruikelijke, mega spannende, fantasiastische belevenissen van de ridder zonder vlees of blaam!

Geronimo Stilton is een bange maar vooral zachtaardige muis, die heel graag een rustig muizenleventje zou willen leven, maar telkens word hij betrokken in wilde avonturen. In de Fantasia reeks ontmoet Geronimo Stilton heksen, Feeën, aardmannetjes en draken.

In ‘Een nacht tussen de heksen‘ word de hulp van Geronimo, oftewel de ridder zonder vlees of blaam ingeroepen bij het redden van de lieve elf ‘Laowyn’. Zij is in handen gevallen van de vreselijke heks Evilina. Om de elf te kunnen redden is het belangrijk dat Geronimo niet opvalt tussen de andere heksen, dus verandert hij in een heks met vuile vodden aan! Het idee is dat Geronimo zich als werknemer aanbied en zo alle tijd heeft om uit te zoeken hoe hij Laowyn kan bevrijden. Eigenlijk durft Geronimo dit helemaal niet, maar hij kan de elf Laowyn daar ook niet laten zitten tussen al die vreselijke heksen. Op weg naar de bevrijding krijgt Geronimo hulp van een mysterieuze uil en moet hij op zoek naar vleermuizenkwijl……

Recensie
Een nacht tussen de heksen is een spannend maar vooral humoristisch boek. het moet voor een kind heerlijk zijn om je even in een andere wereld te begeven en dat is wat er met je gebeurt als je dit boek leest. Net als de andere boeken van Geronimo Stilton leest dit boek makkelijk doordat de tekst vrij groot gedrukt is en er tussendoor woorden in een andere kleur en lettertype zijn gedrukt. Ook zit het boek vol met prachtige afbeeldingen waardoor het verhaal nog beter te begrijpen is. Voor mijn dochter van 6 is het verhaal nog net iets te moeilijk maar mijn zoon van 7 kan het lekker vlot lezen en begrijpt de humor ook goed.

Achter in het boek tref je nog wat leuks aan, helemaal in het Fantasia thema zijn er verschillende spelletjes te vinden. Zo vind je onder andere een woordzoeker, zoek de verschillen en een recept om zelf een heksenissige soep te maken. Ook staat er een lijstje met allemaal andere delen van de fantasia serie die je nog kunt lezen.

Een nacht tussen de heksen – Geronimo Stilton
Paperback, 115 pagina’s , uitgeverij De wakkere muis
Bestel dit boek hier >>>>

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Een soort vonk

Wat hebben heksen en mensen met autisme met elkaar te maken? Tja, je zou denken …