Goed of kwaad?

Goed of kwaad?Wat is goed? En wat is kwaad? Moeilijke vragen waar niet zomaar één duidelijk antwoord op bestaat. Want ook over de belangrijke dingen in het leven bestaan verschillende meningen.Zijn goed en kwaad altijd elkaar tegenovergestelde, of kan iets dat goed is, soms ook kwaad zijn? Denken alle mensen hetzelfde over goed en kwaad, of zijn goed en kwaad van mens tot mens, van cultuur tot cultuur verschillend? Wat denk jij? Aan de hand van 12 tegengestelde ideeën ga je op zoek naar de betekenis van goed en kwaad. Met dit verrassende prentenboek wordt filosoferen kinderspel.

Recensie
Toen ik het boek goed of kwaad? voor het eerst zag, dacht ik “Filosofie voor kinderen?, is dat dan leuk?”. Zelf hou ik helemaal niet van filosoferen. Daarom was ik ook zo verbaasd over dit boek voor kinderen. Maar toen ik het boek ging bekijken, begon ik er toch anders tegenaan te kijken. Goed of kwaad? is bij elke stelling voorzien van een duidelijke en herkenbare illustratie, zodat kinderen gelijk een voorbeeld zien over de stelling. Aan de hand van de stelling én de illustratie erbij, kunnen kinderen dus echt op een makkelijke manier gaan filosoferen.
Voordat ik deze recensie schreef, heb ik dit boek aan 2 buurmeisjes ( beide 8 jaar ) laten zien. En gevraagd of ze dit een leuk boek vonden én wat ze van de stellingen vonden. Ze begonnen gelijk hun mening over de stelling te vertellen. En zo kwamen we erachter dat Goed of kwaad? , eigenlijk een heel leuk boek is. Een boek waarbij je gaat nadenken over wat goed of kwaad is. En dat niet iedereen hier hetzelfde over denkt.
Mijn kinderen zijn nog iets te jong om te filosoferen, maar over een paar jaar ga ik dit boek van de boekenplank halen. En kijken wat hun mening is over filosoferen én over dit boek.

Goed of kwaad? – Oscar Brenifier
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Biblion

Lees ook:
Zoo groot
Lentekriebels, hoe dieren baby’s krijgen
Ik wil ook een mensje

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share