Stoofperen maken zonder wijn of port

stoofperen-trotse-moedersZelf stoofperen maken. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er nog nooit aan begonnen ben… Mijn schoonmoeder maakte altijd heerlijke stoofpeertjes en ik heb ze een keer bij een vriendin in Leeuwarden gegeten waarna ik haar het recept heb gevraagd (zij had ze met port bereid, heerlijk!), maar het is er nooit van gekomen om er zelf aan te beginnen.

Het klassieke gerecht (met kaneel) vind ik niet zo lekker, ik houd niet van kaneel, en voedsel bereiden met alcohol doe ik niet wanneer de kinderen ook mee-eten. Ik weet wel dat de alcohol al lang verdwenen is wanneer de stoofpeertjes klaar zijn, maar toch voelt het niet goed.

Nu zijn stoofpeertjes ook op een kindvriendelijke (alcoholvrije) manier klaar te maken. Bijvoorbeeld met het kant-en-klaar pakket van Albert Heijn. Echt kant en klaar is het natuurlijk niet, maar wel zitten alle ingrediënten er in, zodat je niet thuis ineens tot de ontdekking komt dat je weliswaar peertjes hebt, maar geen kaneelstokjes…

Albert Heijn heeft tijdelijk trouwens meer van dergelijke pakketten. Alle ingrediënten in één pakket voor echte, oer-Hollandse kost zoals klassieke appeltaart. Er zijn ook pakketten voor cougettesoep en tomatensoep. Lekker, en gezellig om samen met de kinderen te maken.

Bij ons werd een pakket om zelf stoofperen te maken bezorgd. Tja, dan kun je zo’n pakket natuurlijk niet negeren, dus dit weekend ga ik samen met mijn dochter aan de slag en voor de eerste keer zelf stoofpeertjes maken. Verslag daarvan volgt! Het recept kun je hier lezen >>>>

stoofperen-herfst-pakket-recept

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Cool Maker Kumi Kreator – zelf armbandjes vlechten met een ‘machine’ [review]

Oh help, ik vind het er altijd zo enorm ingewikkeld uitzien wanneer ik een pakket …