Première van Wickie de Viking de musical [verslag]

wickie-musical-viking-copyright-charlotte-trose-moeders-light-vierkantDe dag van de Nederlandse première van Wickie de Viking, de musical. De meiden waren er allemaal vol van, zeker toen Wickie ook nog ’s ochtends op de tv kwam. Nadat de stemming er al goed in zat vertrokken we vol goede moed richting het Luxor theater.

Daar aangekomen was het feest al in een goede stemming; de rode loper lag uit, de ballonnen waren opgeblazen, de pers is aanwezig en iedereen zag er feestelijk uit.

wickie-musical-viking-copyright-charlotte-trose-moeders-dirk-kuyt-lightNadat we de kaartjes hadden opgehaald en de meiden waren voorzien van een echte Wickie helm gingen we natuurlijk nog even op zoek naar de BN’ers. En ja hoor, daar waren ze Dirk Kuijt, Lucille Werner en Andre Kuipers (o.a.)

Maar daar kwamen we niet voor, we komen voor Wickie….

Het verhaal gaat over vreselijke Sven die het beu is om telkens het onderspit te moeten delven bij gevechten met de Vikings uit Flaken. Hij beraamt een plan om Wickie te ontvoeren om zo losgeld te eisen. Sven wil de grootste Vikingschat in handen krijgen: twee heel bijzondere diamanten uit het godenbeeld dat op het dorpsplein van Flaken staat.

Bovenstaand verhaallijn wordt meteen duidelijk gemaakt met de eerste scene, de piraten openen de musical met een eng en sluw plannetje “de ontvoering van Wickie”. Dit komt meteen een beetje eng en spannend over. Zeker voor de hele kleintjes onder ons.

wickie-musical-viking-copyright-charlotte-trose-moeders-5Josefien (4jr) zit meteen op het puntje van haar stoel en Babette (2jr) kruipt zowat helemaal in me. Hierna volgt het thema muziekje van Wickie en de lichten op het podium worden “vrolijk” en iedereen ontspant zichtbaar.

De komende 90 minuten waan je je volledig in de wereld van de Vikingen en de Piraten. De sfeer komt duidelijk over en de afwisseling van de Vikingen naar de Piraten loopt soepel. Ditzelfde geldt voor het decor op het podium.

De cast bestaat uit Nederlandse en Belgische acteurs, logisch gezien Studio 100 achter de productie zit. De rol van Wickie wordt vertolkt door Remi de Smet. Wat knap, mijn complimenten! Hij is 13 jaar en staat daar zijn longen uit zijn lijf te zingen en terecht want wat een stem. Het allerleukst is om te zien dat hij echt van deze rol geniet.

wickie-musical-viking-copyright-charlotte-trose-moeders-4

Daarnaast spat zijn “Viking moeder”, vertolkt door Marleen van der Loo, samen met hem van het podium. Je ziet hier jarenlange ervaring in combinatie met een mooie stem. Ze kreeg het zelfs voor elkaar dat ik, bij een liedje waar ze op de steiger op haar man en kind wacht, een brok in mijn keel kreeg.

Op alle affiches staat een “grote” rol weggelegd voor Elza Eenoog, vertolkt door Josje Huisman. Zeker Josefien kon niet wachten om haar in echt te zien. Oké, dan wel in een andere gedaanten dan één van de K3, maar toch. Die “grote” rol is het niet echt. Ik heb ze geteld, ze is in totaal in 4 scenes op het toneel. Dit viel mijn dochter, maar toch ook een beetje mijn man tegen. Wel staat ze haar mannetje en zit ze helemaal in de rollen van een geldlustige piraat én “Clodovea” de leidster van de Ijsco-Chica’s.

wickie-musical-viking-copyright-charlotte-trose-moeders-3

Kortom het was 90 minuten vol vermaak, entertainment en veel zang. Zelfs Babette heeft de hele tijd op mijn schoot stil gezeten en lief mee geklapt.

Na de voorstelling nog een lekker drankje, hapje en een ijsje en toen…..hadden we even onze eigen rode loper moment…..

wickie-musical-viking-copyright-charlotte-trose-moeders-2

Als een echte “Trotse Moeder” knipoogt de hele tijd al een volle wasmand naar me dus ik ga deze recensie nu afronden en de echte wereld weer tegemoet, zonder piraten en vikingen… maar wel met twee heerlijke dametjes die nu liggen te dromen in hun bedjes van Wickie, Elza Eenoog, Vreselijke Sven, Snorre, Pox, enz…

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Eindmusical [persoonlijke blog]

Vanavond is het zover, de eindmusical van mijn dochter. Het is echt niet zo dat …