Brigadier oversteek moeder

Cabaretière Karin Bruers geeft in Brigadier oversteekmoeder haar eigen kijk op het dagelijks leven van een alleenstaande moeder. En dit wordt afgewisseld met verhalen uit jaar jeugd, die is getuige de verhalen nogal ongebruikelijk geweest. Brigadier oversteekmoeder staat vol korte verhalen die stuk voor stuk doordrenkt zijn van droge humor. Echt alles waar Karin aan begint, ontspoort al snel. Ze strijkt alle moeders van school tegen de haren in en kan het niet laten haar buurvrouw Netty te stangen. Anderzijds zijn de schetsen van haar observaties in en rond school soms pijnlijk herkenbaar, zij het wellicht wel wat uitvergroot.

En dan heb ik het nog niet eens over de verhalen uit haar jeugd. De moeder van Karin heeft acht kinderen gekregen en was daar op z’n zachtst gezegd niet blij mee. Van tijd tot tijd verbleef moeder in een rusthuis en moeder bepaalde zelf wel de regels en de wetten. De pogingen van moeder om zelf een spontane abortus op te wekken, of de actie van moeder en haar zus om zwager zelf even te steriliseren … tranen in mijn ogen van het lachen.
Er is een vrij prominente rol weggelegd voor tante Merel. Tante Merel is redelijk op leeftijd, maar nog steeds op jacht naar mannen en vol verlangen naar goede seks.

Er zullen best mensen zijn die geïrriteerd raken door het soms expliciete taalgebruik, al heb ik daar geen last van. Wel moest ik zelf even door het typisch Brabantse ‘ons moeder’, ‘ons Rian’ en al het andere ‘ons …’ heen kijken.  Maar als je van dit genre houdt, en dat doe ik, dan is Brigadier overblijfmoeder zeer geschikt voor op je nachtkastje om even voor het slapen gaan een paar hoofdstukjes te lezen. Gegarandeerd dat je met een glimlach in slaap valt.

Brigadier oversteekmoeder – Karin Bruers
korte verhalen, paperback, 224 pagina’s, Lebowski
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share