Haai Five

Pup, een kleine bamboe haai, en Julius, een vriendelijke grote witte haai die continu honger heeft, zijn beste vrienden. Wanneer duikers allerlei haaieneieren stelen van het koraalrif van Pup, besluit Pup om zijn broertjes en zusjes te gaan redden van het land. Julius gaat zijn vriend natuurlijk helpen, maar wordt steeds afgeleid door zijn enorme honger. Dit alles zorgt voor een bizar avontuur met een bamboe haai die op het droge kan lopen, een witte haai die een robot bestuurt en een groep kippen die de witte haai willen vangen.

Laat ik voorop stellen dat deze animatiefilm zeer mooi gemaakt is. De film Haai Five lijkt een onderwater avontuur zoals je van Finding Nemo, HaaiBaai en Sammy gewend bent. Halverwege wordt het een haast futuristisch bovenwater avontuur. Deze film is alleen wel echt voor kinderen die 6 jaar en ouder zijn. De karakters zijn vooral engere zeedieren. Ook komt de film traag op gang. De ingewikkelde verhaallijn en de vele zijsprongen maken de film in het eerste half uur lastig te volgen. De jongere kinderen haakten nu echt af en zelfs ik moest moeite doen om mijn interesse niet te verliezen.

Het is zo zonde wanneer een film zeer goed gemaakt is, maar het verliest door het verhaal. Uiteindelijk draait het toch echt om het verhaal; die moet het doen. Een gemiste kans, als je het mij vraagt. De verhaallijn is te ingewikkeld, veelte vergezocht en gebouwd op een aantal – voor kinderen – enge dieren waardoor er ook met moeite sympathie komt voor deze hoofdrolspelers. Mede ook omdat de humor ontbreek of onbegrijpbaar is voor kinderen. Hierdoor is het een film die niet snel nog eens bekeken gaat worden. Voor oudere (en stoere) jongens zal het trouwens beter op zijn plaats zijn dan voor 6- en 7-jarige meisjes. Laat staan voor nog jongere kinderen. Zonde!

Bestel deze film hier via Bol.com>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share