Kinderen starten stichting voor zieke kinderen

De achtjarige Emma en de negenjarige Sofie zijn twee ondernemende meisjes die zich inzetten voor ernstig zieke kinderen. De zusjes kwamen op dat idee nadat ze de film Achtste groepers huilen niet hadden gezien. Na zelf gestart te zijn met de eerste acties, droegen steeds meer mensen, bedrijven en instanties hun initiatief een warm hart toe. Zo ontstond Stichting Achterstevoren. Achter Emma en Sofie staat een team van professionele regelaars en medici die zich vrijwillig inzetten om wensen uit te laten komen van ernstig zieke kinderen in de leeftijd van 4 jaar tot 12 jaar. Emma en Sofie spelen een grote rol en voeren bijna alle wensen zelf uit. ,,Juist dat brengt vaak een extra bijzonder moment voor de zieke kinderen.”

Het geld dat Achterstevoren ophaalt, wordt volledig gebruikt voor de wensen van zieke kinderen. Er staat niemand op de loonlijst; alles wordt gedaan door enthousiaste vrijwilligers. Maar zij kunnen nog wel de nodige hulp gebruiken! ,,We zoeken bedrijven die willen helpen om een glimlach te toveren op de gezichten van kinderen die doordat ze zo ziek zijn wel wat afleiding kunnen gebruiken.” Volgens de meisjes kan dat door geld te storten maar ook door diensten of spullen beschikbaar te stellen. ,,Er zijn ook kinderen die een bekende Nederlander willen zien, eens in een voetbalstadion willen kijken of bijvoorbeeld eens in een sportauto willen zitten”, vertellen Emma en Sofie. ,,Het is mooi om te zien hoe ze met ernstig zieke kinderen omgaan. Zo’n kind vergeet dan even dat het ziek is en wat is er nu mooier dan een wens van een kind uit te laten komen”, vertelt de vader van de meisjes.

Een geweldig initiatief! Dus als je iets kan doneren, je in wilt zetten of deze meiden op een andere manier kan helpen, aarzel niet en neem contact met hen op! Dat kan o.a. via hun website www.stichtingachterstevoren.nl.

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Unieke kans voor ouders en kinderen (van 6 tot 10 jaar)

Uitgeverij MEIS & MAAS geeft boeken en magazines uit die kinderen echt graag willen lezen. Ze …

Share
Share