Trivial Pursuit familie editie – Triviant voor het hele gezin [recensie]

Het klassieke Trivial Pursuit familie editie spel. Beantwoord vragen, win partjes en op die manier het spel! Met vragenkaarten voor kinderen en voor volwassenen, zodat het voor iedereen leuk om spelen is.

Het snelle vraag- en antwoordspel voor het hele gezin is weer helemaal up-to-date met 2400 nieuwe vragen verdeeld over 400 kaartjes. Bij deze vernieuwde, snelle versie van de populaire Trivial Pursuit familie editie kan je nu op elk vakje al een partje winnen. Speel individueel of in teams, verplaats je speelschijf over het bord en win partjes bij een correct antwoord.

Recensie
Ik vind de klassieke Triviant echt een heel leuk spel. Ik heb het “vroeger” veel gespeeld, met de Trotse Vader van mijn kinderen, maar ook met vrienden en familie. Toen de kinderen geboren werden, kwamen er andere bordspelletjes in huis. Inmiddels kunnen de kinderen (de jongste twee zijn 11) een heleboel spelletjes meespelen, maar Triviant is echt nog te moeilijk voor ze.

Super dus dat Hasbro een familie-editie van dit bordspel heeft gemaakt: de Trivial Pursuit Familie Editie. Deze is er zowel in een Nederlandse als in een Vlaamse variant.

In de familie-editie van Triviant zitten niet alleen vragen voor volwassenen (blauw) en voor kinderen (geel), zodat iedereen vanaf een jaar of acht gelijke kansen heeftDe categorieën zijn hetzelfde: Aardrijkskunde, Amusement, Geschiedenis, Wetenschap & Natuur, Kunst & Literatuur en Sport & Ontspanning. Op de achterkant van de kaartjes staan de antwoorden. De categorieën hebben ook allemaal dezelfde kleuren als bij de originele versie, erg prettig!

  

Het spelverloop is wel anders: je hoeft niet meer op een speciaal vakje te komen om een “puntje” te kunnen verdienen. Gewoon op een vakje in de goede kleur eindigen volstaat. Zo heb je sneller kans om je bakje vol te krijgen.

Ik heb dit spel met mijn jongste zoon uitgeprobeerd, die -net als ik- dol is op bordspelletjes. En het was echt superleuk omdat het gelijk-op ging. En het grappige was dat ik sommige van de vragen voor de kinderen zelf niet eens wist, goed om te merken dat kinderen weer hele nieuwe dingen leren!

Omdat onze “bakjes” snel gevuld waren, kozen we voor een variant waarbij we met een vol bakje in het midden terecht moesten komen, en dan eerst moesten proberen om alle 6 de vragen goed te hebben. Wanneer dat niet lukte, moest je er weer af en proberen weer terug in het midden te komen. Dan moet je proberen 5 van de 6 vragen goed te hebben, enzovoorts… Mijn zoon heeft overigens gewonnen!

Dit is echt een spel wat tot mijn absolute favorieten hoort. Het duurt niet lang, je kunt het met het hele gezin doen en het is echt heel erg leuk. Vandaar de maximale score van 5 sterren!

Voor de Nederlandse editie van de familie-editie van Triviant, klik hier >>>>

Voor de Vlaamse editie van de familie-editie van Triviant, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch [recensie]

Deze Trotse Moeder heeft nu een keer een game om helemaal zelf te spelen: Big …