Leren met Dora en Diego

Vanaf 1 september 2012 zullen kinderdagverblijven een nieuw lesprogramma kunnen gebruiken. Bij dit lesprogramma zullen de kinderen worden gestimuleerd om dingen uit te voeren en mee te denken voor oplossingen. En dat zullen ze zeker leuk vinden. De kinderen zullen namelijk worden begeleid door de favoriete figuren van vele: Dora en Diego. Het speciale lesprogramma wordt ontwikkeld voor 2 tot 4 jarige kinderen en volgens de landelijke richtlijnen voor kinderdagverblijven.

Door dit lesprogramma leren de kinderen spelenderwijs meer over de wereld om hun heen en ontdekken, werken samen en ontwikkelen zich verder in de taal, zonder dat ze door hebben dat ze echt aan het leren zijn. Ook leren ze vormen, kleuren en dieren herkennen en leren kinderen problemen oplossen, wordt het zelfvertrouwen bevordert en leren ze oplossingsgericht denken.

“Gezien de huidige markt moeten kinderdagverblijven zich onderscheiden. Dit is een gedegen educatieprogramma, dat zeer aansprekend is voor kinderen. Door de structuur van de seizoenen en thema’s is het materiaal overzichtelijk en prettig in het gebruik. De opdrachten sluiten aan bij de belevingswereld en het niveau van de kinderen en bieden tegelijkertijd uitdaging. Juist omdat het pakket flexibel inzetbaar is, kan ieder kinderdagverblijf hiermee aan de slag!” aldus Marjolein Cameron, pedagogisch medewerker

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Bespaar met gastouderopvang €2.000,- per jaar!

Uit een enquête van FNV Vakcentrale blijkt dat kinderen naar een crèche of buitenschoolse opvang …

Share
Share