Het normale dieet

coverDiëten is van alle tijden. Door een overdaad aan methodes en inzichten lijkt het tegenwoordig echter alsof je van goeden huize moet komen als je gewicht wilt verliezen. Maar worden we daar wel blij van op de lange termijn? 

Esmee Köhler grijpt terug op het klassieke inzicht ‘neem minder energie in dan je verbruikt’. Eenvoudige dieetregels, ervaringsverhalen en simpele recepten met lekkere verse producten vormen de basis van het boek. Het Normale Dieet is met beide benen op de grond, laagdrempelig, gevarieerd en betaalbaar. En biedt het juiste gereedschap om op elk moment zelf de beste keuzes te maken.

Recensie
Ik heb het al vaker geschreven, ik ben niet zo van de diëten … Ik hou ook niet van weegschalen, je zult mij niet bij een weegschaal in de buurt zien komen. Mijn motto is dat zo lang mijn kleren goed passen, het goed gaat. En aangezien ik al jaren dezelfde kledingmaat heb …

IMG_2297
Wat mij wel aanspreekt in Het normale dieet is dat het terug gaat naar de basis. En uitgaat van een heel simpele regel: het heeft allemaal te maken met het verschil tussen de calorieën die je binnenkrijgt en de calorieën die je verbrandt. Als je te veel eet en/of te weinig beweegt, krijg je een overschot aan energie en dat slaat je lichaam op als vet en dus als kilo’s. Dus …

Deze theorie wordt verder uitgewerkt, maar al snel stapt Het normale dieet over op een aantal richtlijnen en diverse tips. Feitjes en achtergrondinformatie worden op deze manier leuk verpakt. Overigens niet alleen in de tips, maar ook in opdrachtjes en bijvoorbeeld een calorieënquiz.
Het normale dieet sluit af met een handjevol gezonde recepten voor zowel ontbijt, lunch als avondeten.

IMG_2298
Al met al vind ik Het normale dieet een prettig en nuchter afvalboek met zinvolle tips. Mocht ik van plan te zijn op dieet te gaan, dan denk ik dat ik toch wel het meest realistische boek is dat ik tot nu toe in handen gehad heb. Of, laat ik het anders verwoorden, het boek met een benadering die het beste bij mij past. Nuchter en realistisch, zonder allemaal ingewikkelde culinaire hoogstandjes of enorm afwijkende eetgewoonten die je jezelf moet aanwennen.

Dit is het blog van Esmee Köhler, de auteur van Het normale dieet. Leuk om eens een bezoekje te brengen.

Het normale dieet – Esmee Köhler
Bekijk op bol.comGezondheid, paperback, 160 pagina’s, Spectrum
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_2296

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …

Share
Share