Prinsessia – DVD: Prinsessenmusical

prinsessia-prinsessenmusical-trotse-moeders-dvdPrinsessia is een nieuwe fictiereeks over een prinsessenschool in een sprookjeskasteel in een land hier ver vandaan. De reeks volgt de belevenissen van vijf prinsesjes die er naar school gaan.Op deze DVD staan 5 afleveringen: Prinsessenmusical, Het Prinsessia reglement, Zwijgen is goud, Lakei zoekt hulp en Koude week.

Recensie

Welk meisje wil nu geen prinses zijn? Op de prinsessenschool Prinsessia leren prinsessen om een echte prinses te zijn! Samen met mijn jongste dochter van acht keek ik naar een paar afleveringen van de tv-serie Prinsessia op de dvd Prinsessenmusical.

Op de DVD staan vijf afleveringen van deze serie, die ieder een klein kwartier duren. Ik kende het niet en dacht even dat jongste toch al wat te groot zou zijn. Maar ze laat zich nog graag meeslepen met sprookjes en droomde ook heerlijk weg bij deze sprookjesachtige serie. Ze heeft zelfs al een favoriet: Linde, de groene prinses!

image

Op de school Prinsessia leren vijf prinsessen een echte prinses te zijn. Roos, Violet, Linde, Iris en Madeliefje zijn alle vijf erg verschillend, maar wel goede vriendinnen van elkaar.

Ze hebben alle vijf een lievelingskleur en hebben mooie jurken in die kleuren aan. Ook hun spulletjes hebben die kleuren. In  het sprookjeskasteel krijgen ze les van de strenge juf Flora. Na elke les zijn ze weer een beetje meer prinses! Twee andere belangrijke personen zijn lakei Kamiel en kok Basiel.

image

Het liedje aan het begin van iedere aflevering heeft een groot K3 -gehalte. Geen wonder, Prinsessia is ook afkomstig van Studio 100. Volgens mij is dit weer een succesvol concept, het komt allemaal erg vertrouwd over (en ik heb her en der associaties met Kabouter Plop en Piet Piraat).

imageIn elke aflevering zit nog minstens één liedje, gezongen door de prinsessen. Er is ook al een Prinsessia-cd! Zouden we hier te maken hebben met een opvolger van K3?

Op de site van Studio 100 is nog veel meer informatie te vinden over de vijf prinsessen. Ook staan er knutseltips en spelletjes op de site.

In Nederland wordt de serie op tv uitgezonden door ZappelinimagePrinsessia is ongetwijfeld een leuke serie voor kleine meisjes om bij weg te dromen en zichzelf als een van de prinsessen te zien. En aangezien kinderen eindeloos kunnen kijken naar dezelfde aflevering, is het de moeite waard de dvd voor je kleine meid aan te schaffen!

Prinsessia: Prinsessenmusical
DVD, Studio 100, 5 afleveringen van circa 13 minuten
Bestel deze DVD hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Nu uit op DVD: De Inspirator

De film De Inspirator heb ik helemaal gemist in de bioscopen, maar toen ik er …

Share
Share