Knutseltip: bosje bloemen

Je kent het wel: opa, oma of een ander familielid is jarig en je zoon of dochter wil graag een cadeautje geven. Een zelfgemaakt presentje doet het altijd goed, maar wat moet er dan gemaakt worden? Dit originele bosje bloemen zal ongetwijfeld lang in de woonkamer blijven staan!

Wat heb je nodig?
– Eierdoos
– Plastic of kartonnen bekertje (glazen potje kan ook)
– Stenen (gewoon die je buiten kunt vinden)
– Satéprikkers
– Aluminiumfolie
– Lintje
– Verf
– Lijm
– Evt. groene (watervaste) stift
– Evt. doorzichtig folie met cadeaulint

Hoe maak je dit bosje bloemen?
– Neem de eierdoos en knip alle vakjes los waar de eieren in hebben gezeten. Eén vakje is één bloem, dus je knipt er zoveel uit als je zelf wilt hebben voor het boeketje.
– De basis van je bloemen heb je nu; verf deze in de mooiste kleuren en laat dit drogen.
– De satéprikkers kun je met een (watervaste) stift groen kleuren, maar uiteraard kun je dit ook met verf doen.
– Terwijl de verf van de bloemen aan het drogen zijn kun je de vaas gaan maken. Wanneer je een papieren of plastic bekertje hebt vul je deze eerst met wat stenen zodat deze zwaar genoeg is en niet om zal vallen als je de bloemen er in zit. Gebruik je een glazen potje (bijvoorbeeld van de appelmoes of groente)  dan is dit niet nodig, aangezien deze zwaar genoeg is om te blijven staan als de bloemen er in gezet worden. Vervolgens neem je een ruim stuk aluminiumfolie en deze wikkel je volledig om de vaas heen. Om te voorkomen dat je de stenen straks aan de binnenzijde ziet, duw je de aluminiumfolie aan de binnenzijde naar beneden, maar zorg je er wel voor dat de stenen bedekt blijven. Knoop een lintje om het vaas heen en maak deze vast met een mooie strik.
– Wanneer de bloemen droog zijn prik je voorzichtig een gaatje in het midden van de onderkant van de bloem en steek je er een satéprikker doorheen.  Als de bloemen snel over de stokjes naar beneden zakken kan een drupje lijm in het gaatje wonderen doen. Ben je in het bezit van een lijmpistool, dan is dit ideaal om aangezien de lijm dan direct hard wordt en de bloemen dan geen kant meer op kunnen.
– Als alle bloemen klaar zijn steek je ze voorzichtig door de aluminiumfolie en zet je ze in het vaasje. Schuif voorzichtig de stokjes tussen de stenen door, zo blijven de bloemen goed op hun plek staan.
– Je bos bloemen is klaar; wil je het ook nog feestelijk inpakken neem dan een stuk doorzichtig folie. Dit leg je plat op de tafel en in het midden plaats je het vaasje. Punten omhoog doen, bij elkaar vouwen en dichtmaken met wat cadeaulintjes. Eventueel kan je daar ook nog een (zelfgemaakt) kaartje aan hangen met een persoonlijke boodschap!

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe meubels?

Het aanschaffen van een compleet nieuw interieur is natuurlijk hartstikke leuk. Je kunt diverse stijlen …