De jonge sterrenzoeker

Hoe onderscheid je een ster van een planeet? Hoe kun je een sterrenbeeld herkennen? Wat is een kometenspoor? Dit boek beantwoordt deze en vele andere vragen en neemt je mee naar de sterren en planeten van ons zonnestelsel.

Recensie
Wat een leuk boek! Het is prima opgebouwd en boordevol informatie. Echt een boek om samen te lezen met een wat jonger kind wanneer hij of zij geïnteresseerd is in alles wat met de ruimte te maken heeft. Vanaf 8 jaar is dit boek ook door kinderen ook goed zelf te lezen. Hoewel de kaft uitstraalt dat het vooral voor wat jongere kinderen (ik denk aan 6 jaar) geschreven is, is het nog heel lang leuk. De informatie is erg divers: steeds wordt op twee bladzijden een onderwerp behandeld zoals “je oriënteren” en “vallende sterren”. Helder wordt omschreven hoe je zelf diverse verschijnselen in het heelal kunt herkennen. Tussendoor staan kaders met leuke weetjes over bijvoorbeeld mythologie en er zijn experimenten en knutselopdrachten.

De jonge sterrenzoeker is op een zeer toegankelijke manier geschreven zonder kinderlijke taal te gebruiken. Door de afwisseling in onderwerpen is het zowel een boek om in te bladeren en alleen te lezen wat je interesseert als een boek waarvan je enorm veel kunt leren over het heelal. Dit is echt een boek wat hier nog veel gelezen en herlezen zal worden!

De jonge sterrenzoeker – Milène Wendling
Kinderboek, hardcover, 64 pagina’s, Tirion
Bestel dit boek hier>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Disney’s ‘Lightyear’ vanaf 15 juni in de bioscoop! [première-verslag]

Opgelet stoere moeders (en vaders)! De film ‘Lightyear’ draait vanaf deze week in de bioscopen! …

Share
Share