Jippie naar Spanje!

Jippie naar Spanje! is een combinatie van een reisgids en een taalgids voor kinderen. Centraal staat uiteraard Spanje. Jippie naar Spanje! is onderdeel van de bekende serie Wat & Hoe-taalgidsjes.

Samen met Jippie naar Spanje! leren kinderen Spanje behoorlijk goed kennen. Ze kunnen lezen over avonturen in Spanje die echt gebeurd zijn, over de geschiedenis van Spanje, over het land, verschillende streken en landschappen, de steden en de cultuur.

Screenshot 2014-10-06 at 23.02.02

In het boekje wordt veel aandacht besteed aan de zogenoemde vertaalzinnen, dit zijn zinnen gericht op kinderen om in gesprekken met andere (Spaanse) kinderen te gebruiken. Tijdens het voetballen bijvoorbeeld. Of om in een stad of dorp zelf een ijsje te kunnen bestellen.

Screenshot 2014-10-06 at 23.02.46

Heel fijn is ook dat de zinnen niet alleen in keurig Spaans staan, maar ook fonetisch zijn opgeschreven. Achterin het boek staat een uitgebreide woordenlijst. De woorden die aangeboden worden zijn echt gekozen om gebruikt te worden tijdens een vakantie.

Naast leerzaam is Jippie in Spanje! vooral ook leuk met alle spelletjes en toeristische tips voor kinderen. Er staan allemaal leuke dingen in, die je niet vindt in de vooral praktische volwassen reisgidsen (maar die je stiekem als volwassene ook wel erg leuk vindt om te weten!).

Screenshot 2014-10-06 at 23.02.23Jippie in Spanje! is op een handzaam formaat vormgegeven en is vooral erg kleurrijk en speels. De illustraties zijn vrolijk. En als je dit jaar niet op vakantie gaat naar Spanje, maar naar Frankrijk of Italië. Niet getreurd, Jippie gaat ook naar Italië en Frankrijk , voor deze landen is een vergelijkbaar boekje uitgegeven. En wat ook leuk is, Jippe naar Spanje! is geschikt om Spaans mee te leren, of om te gebruiken voor een spreekbeurt of werkstuk.

Jippie heeft een eigen Facebook-pagina en Jippie twittert. Ook houdt Jippie een blog bij.


Bestel deze kinderreisgids hier  >>>>

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Merian live! Sicilië en Corsica

Ik ga op reis en ik neem mee….. reisgidsen van Merian Live. Alleen, nu ga …