Pubers! Handleiding voor ouders [recensie]

Screenshot 2014-05-28 at 15.18.16De jongen die nooit zou gaan roken, heeft nu sigaretten in zijn schooltas. Het meisje dat altijd zo goed op school presteerde, haalt nu onvoldoendes en snauwt dat ze je stom vindt. Je puber lijkt niet meer op die kleine schat die je vol bewondering aankeek. Maar, geen nood! De puberteit gaat over. Dit boekje is bedoeld om alle puberouders een hart onder de riem te steken.

Regels overtreden, fouten maken en zich van de ouders afkeren, het is allemaal nodig om een interessant karakter te laten groeien. Natuurlijk, het zijn pittige jaren, maar het zijn ook de jaren waarin je een man of een vrouw de lessen van zijn leven kunt geven. 

Recensie

Screenshot 2014-05-28 at 16.27.48Alweer een mooi vormgegeven boekje van uitgeverij Snor. Vierkant, hardcover, handzaam formaat, maar ondanks dat het een klein boekje is en er ook nog eens veel illustraties in staan, bevat het een heleboel informatie. En dan niet alleen de standaard informatie over wat er gebeurt met je (bijna)puber en hoe je daar mee om zou kunnen gaan, maar ook informatie over andere culturen, over puberteit bij dieren.

Zelf heb ik een zoon van 10, die niet kan wachten tot hij in de puberteit komt. Ik vind het persoonlijk prima wanneer dat pas over een paar jaar begint, het gaat allemaal al snel genoeg, maar toch vind ik het prettig om alvast wat over dit onderwerp te lezen.

Screenshot 2014-05-28 at 15.18.35Bij dit boekje Pubers! krijg je veel meer (interessante) informatie dan bij de doorsnee boekjes, dat hormonen-verhaal ken ik nog wel uit mijn studie, maar kijken hoe het in andere culturen en bij andere (zoog)dieren het leven en de omgang met elkaar beïnvloedt, vind ik een interessante insteek om de puberteit in een groter verband te kunnen plaatsen.

Screenshot 2014-05-28 at 16.28.02Verder staan er veel tips in en zijn de illustraties en teksten vaak met humor gemaakt. Een leuk boek om regelmatig eens op te pakken en door te bladeren. En mijn wanna-be puber heeft het inmiddels ook al gespot en ook hem zie ik er af en toe zeer geïnteresseerd in kijken.

Kortom, “Pubers!” iseen heel divers boek over puberteit waar iedere ouder in welke fase van de puberteit zijn/haar dochter of zoon zit wel iets van handige tips of weetjes uit kan halen.

Pubers! Handleiding voor ouders – Gerard Janssen
Hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij Snor
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share