Vrolijke vlechten en dotjes

IMG_2309Van zigzagstaartjes tot een warrige knot: de mooiste creaties voor kleine prinsesjes stap voor stap uitgelegd Een donutdot, zigzagstaartjes, opgestoken haar of een nonchalante vlecht… wat kies je vandaag? In dit boek vind je een heleboel leuke creaties, van snel en gemakkelijk tot iets ingewikkelder en feestelijk. Zowel sierlijke prinsesjes als ondeugende wildebrassen vinden hier hun ding.

Alles wordt stap voor stap uitgelegd met veel foto’s, zodat je gemakkelijk de instructies kunt volgen. Doe daar de talrijke tips van een ervaren kapster en styliste bij en het kan niet misgaan! Kortom, dankzij dit boek zul je vol zelfvertrouwen vragen: ‘Hoe wil je je haar vandaag?’

IMG_2311Recensie
Ik heb twee dochters, eentje met een vrolijke krullenbol en eentje met lang haar. Je zou denken dat ik heel bedreven ben met het maken van vlechten en staarten en de meest ingewikkelde creaties. Maar dat is echt niet het geval. Die kleine krullenbol, daar moet je bij voorkeur niets aan doen. Die krullen doen hun eigen werk en als je gaat kammen of borstelen, kam je de krullen weg. Uiteindelijk staat een enkel knipje in haar haren het mooist.

Maar die lange haren van oudste dochter, daar weet ik eerlijk  gezegd niet veel van te maken. Gelukkig is ze zelf heel creatief en doet ze inspiratie op bij klasgenootjes en op internet.

IMG_2312

Afgelopen november had ze op school haar eerste gala en ze had al half en half een vriendin van mij gevraagd die avond haar haar te doen. Ik voelde echter aan alles dat ze liever had dat ik het zelf deed. En eerlijk is eerlijk, het was me een beetje mijn eer te na om niet de haren van mijn eigen mooie oudste dochter voor haar eerste gala een beetje kek op te steken of te vlechten … Dus, oudste heeft op internet een mooi, én voor mij haalbaar, kapsel opgezocht, met een filmpje er bij. Het moest een watervalvlecht worden. Ik heb een paar keer geoefend en op de avond van het gala is het volledig geslaagd, na drie pogingen 😉

IMG_2322 IMG_2324

Je begrijpt, ik was eigenlijk best blij met het boek
Vrolijke vlechten en dotjes! Het boek is heel duidelijk. Er staan mooie foto’s in van de kapsels en er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de, meestal, vlecht in elkaar zet. Oudste dochter en ik hebben voor de foto’s een relatief eenvoudige staart uitgezocht. Hij was echt eenvoudig en zat er zo in. En het leuke was, dochterlief kon hem uiteindelijk ook zelf maken. Dit heeft ze de volgende dag naar school ook gedaan, met allemaal enthousiaste reacties van klasgenoten tot gevolg!

unnamed

En eh, het boek is nogal gericht op jonge meisjes. Een beetje jammer, want het is ook heel geschikt voor oudere meisjes. Er staan kapsels in die ook een 16-jarige niet zullen misstaan … Met andere woorden, Vrolijke vlechten en dotjes is zeer zeker ook geschikt voor oudere meiden en hun moeders.

Vrolijke vlechten en dotjes – Jutta Diekman
Bekijk op bol.comDIY, paperback, 48 pagina’s, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Baby-nieuws: dochtertje voor Maxime Meiland

De vijfentwintigjarige Maxime Meiland en haar vriend Leroy Molkenboer zijn de Trotse Moeder en vader …