Nieuw: mini-serie Mega Mindy ‘Terug in de tijd’ [interview]

Met een dochter van 3,5 jaar oud, liep ze ongeveer een klein jaar geleden ons leven binnen. Een prachtige jonge vrouw in een mooi roze pak. De superheld van de Lage Landen: Mega Mindy. Inmiddels siert ze bijna iedere ochtend vanuit de televisie mijn huiskamer en ben ik volledig vertrouwd geraakt met de personages van Mieke, Toby, Opa Fonkel, Oma Fonkel, commissaris Migrain, Mega Toby en uiteraard Mega Mindy zelf. Mijn kleine meid vindt ze geweldig en in bijna ieder rollenspel dat ze speelt, lied dat ze zingt en dansje dat ze danst komen deze tot de verbeelding sprekende figuren naar voren. Wanneer ik dan een uitnodiging voor een set-bezoek aan de opnames van de nieuwe mini-serie van Mega Mindy ontvang, sta ik dan ook te trappelen om deze personages in levende lijve te ontmoeten. Zouden ze echt zo stoer, aardig, lief en heldhaftig zijn?

Op maandagochtend 8 april was het dan zover. Ik maak mijn opwachting in het Archeon in Alphen aan den Rijn. Een prachtlocatie voor de opnames van de nieuwe mini-serie. Een gedeelte van deze mini-serie speelt zich namelijk af in de Middeleeuwen. Het verhaal splitst zich op tussen het dorp en zijn omgeving in het heden en hetzelfde dorp in de Middeleeuwen. De mini-serie bevat 5 afleveringen in één doorlopend verhaal en duurt 12 minuten per aflevering.

Het verhaal
Wanneer de Blieptoniet, de geheime grondstof die de transformatie-capsule (die van Mieke, Mega Mindy maakt) aandrijft uitgeput is, moeten de Fonkels wel heel ver reizen om nieuwe brandstof op te halen. Al generaties lang wordt het Blieptoniet van de ene Fonkel op de andere Fonkel doorgegeven. Mieke belandt door de tijdreiskast van Opa in hun dorpje zo’n 1000 jaar geleden, tijdens de Middeleeuwen. Ze moet haar voorouders vinden en snel Blieptoniet in handen krijgen, want in hun dorp in de tegenwoordige tijd neemt een motorbende stilaan de macht over. In de Middeleeuwen is jonkvrouw Myrthe (Mieke) getuige van een aanval van de gevaarlijke Noormannen; een boevenbende die ook daar het dorp wil overnemen. Gelukkig kunnen Ridder Tobias en Mega Mindy het onheil afwenden. Op de steun van commissaris Migrainius hoeven ze niet echt te rekenen. Hij ziet in Myrthe een gevaar en sluit haar zelfs op. Gelukkig zijn alle Fonkels uit hetzelfde hout gesneden; zelfs over de eeuwen heen!

De set
Na een kort ontvangst in de ruimte voor de figuranten (welke overigens allemaal gecast zijn en niet de personages zijn die in het Archeon werken), krijgen we de mogelijkheid om zowel Ridder Tobias als jonkvrouw Myrthe op de foto te zetten. Ze zien er geweldig uit in hun middeleeuwse kostuum en een vreemd soort vlinders maken zich meester in mijn buik nu ik de personen die ieder ochtend mijn woonkamer vullen in het echt voor me zie staan. Na dit fotomoment kunnen we de set op. Fantastisch! Wat ziet iedereen er mooi uit en wat een perfecte setting voor een middeleeuws decor. In verschillende winkeltjes zie je ambachten terugkomen als manden vlechten, zwaarden maken en brood bakken. Er lopen ridders, jonkvrouwen en Noormannen waar je ook kijkt. Verschillende scenes worden eerst gerepeteerd en vervolgens opgenomen. Zowel de bekende personages als de figuranten zijn vriendelijk en enthousiast en je kunt zien dat ze, ondanks de snijdende kou, plezier hebben in wat ze doen.

Interviews
Na de lunch is het grote moment daar en mag ik met een collega journalist mee om jonkvrouw Myrthe en Ridder Tobias te interviewen. Ze beantwoorden de vragen vanuit wie ze in het echt zijn; Free Souffriau en Louis Talpe. En ik kan niks anders zeggen dan te beamen dat ze ook in het echt stoer, aardig, lief en heldhaftig zijn. Geduldig beantwoorden ze de vragen en met aandacht en humor staan ze ons te woord. Zo vertelt Free dat zij het Archeon prachtig vindt en het een voorrecht vindt om hier te mogen acteren. Voor Louis is een ridder spelen een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Op de vraag of ze een boodschap willen meegeven met hun serie, antwoorden ze wel wat verschillend. Free ziet vooral de boodschap dat goed altijd overwint van het kwaad en dat een mooi innerlijk belangrijk is. Het goede aan de serie is volgens haar dat er niet teveel geweld in wordt gebruikt en niemand dood gaat of gekwetst wordt. Volgens Louis gaat het gewoon met name om lol hebben en dat kinderen het in hun spel kunnen gaan naspelen. Volgens hem zit er niet echt een boodschap in iedere aflevering. Het geheim van het succes van de serie hangt volgens Free samen met verschillende factoren. Zo is het leuk om naar te kijken door de kleurige beelden en spreekt het onderwerp van superhelden natuurlijk tot de verbeelding van vele kinderen. Louis wijst op de interactie en begrip wat de acteurs hebben voor elkaar. Beide acteurs zijn ervan overtuigd dat omdat Mega Mindy van Vlaamse bodem is en dus Nederlands spreekt, het voor de kinderen dichterbij huis is en herkenbaarder en toegankelijker dan bijvoorbeeld Superman of de Turtles. Voor mij was het vooral een voorrecht om deze superhelden eens in het echt in actie te mogen zien, want wat zijn ze leuk!

Deze mini-serie is een productie van Studio 100 en zal in de zomervakantie uitgezonden worden.

Share

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Een nieuwe Toby voor de nieuwe Mega Mindy

De rol van Mieke Fonkel / Mega Mindy is 15 jaar lang vertolkt door de …

Share
Share