Eerste warme pap van Kellogg’s [recensie]

special-k-trotse-moedersDe nieuwe Special K Hot 3 granen Original en Rode Vruchten zijn de eerste Kellogg ontbijtgranen in Nederland die zowel warm als koud gegeten kunnen worden. De porridge is het hele jaar lekker en kan met allerlei producten gecombineerd worden om steeds een nieuw ontbijt op tafel te zetten, bijvoorbeeld vers- of gedroogd fruit, gewone melk of sojamelk en amandelen. Tijdens de koude ochtenden van het najaar en de winter is Special K Hot 3 granen een lekker ontbijt dat het hele gezin opwarmt.

Recensie

Wanneer je persberichten moet geloven, is alles lekker, goed en onmisbaar. Daarom vinden wij het belangrijk om zelf producten uit te testen en onze eerlijke mening te geven. Screenshot 2014-11-01 at 14.26.30Kellogg’s is niet bang voor een eerlijke recensie en stuurde daarom twee pakken van deze nieuwe ontbijtgranen toe: Special K Hot 3 granen Original en Special K Hot 3 granen Rode Vruchten.

In de pakken blijken losse zakjes te zitten met (volgens de fabrikant) voldoende granen voor één portie pap. Mijn lijkt het wat weinig, maar mijn dochter en ik gaan de proef op de som nemen. Zij neemt een zakje met ‘gewone’ granen, ik een met granen en rode vruchten. Die laatste is ook mijn favoriet door de yoghurt, dus ik ben benieuwd!

Het zakje moet bij de stippellijn opengemaakt worden. Wel opletten, want er zijn twee stippellijnen en de tweede (lagere) is nodig om de melk af te meten. Scheur dus echt alleen de bovenkant van het zakje er af!

De ontbijtgranen gaan in een schaaltje wat in de magnetron mag. Dan moet het zakje dus tot de stippellijn gevuld worden met melk en die melk kan er dan ook bij. TIP: wanneer je je kind zelf zijn/haar pap laat maken, zorg dan dat de melk boven het schaaltje in het zakje geschonken wordt!

Screenshot 2014-11-01 at 14.27.22

Even roeren en 2,5 minuten in de magnetron. Dan nog een keer roeren en 2 minuten laten staan. Mijn pap ruikt een beetje vreemd en de smaak is anders dan ik had verwacht. Het is wel lekker, maar waar ik bij de ontbijtgranen met rode vruchten deze toevoeging echt extra lekker vindt, voegt het voor mij bij de “Hot porridge” weinig toe. De pap van mijn dochter is echter heerlijk! Lekker zacht (‘wollig’ noemen we het), warm en heerlijk van smaak. Er hoeft geen suiker bij, het is echt erg lekker. En de hoeveelheid blijkt ook voldoende, zowel voor mijn dochter als voor mij.

Mijn kinderen en ik eten regelmatig ontbijtgranen. Mijn man liever niet, die gaat voor brood. Om te voorkomen dat ik drie verschillende ontbijten moet klaarmaken (warme pap, yoghurt met ontbijtgranen èn brood), wisselen we in de week de diverse soorten ontbijt af. De ene dag warme pap, dan wentelteefjes, dan een keer gewoon brood met beleg, een keer brood met (gebakken of gekookt) ei, twee keer yoghurt met ontbijtgranen en een keer ontbijt aan de ‘bakplaat’ waarbij iedereen zelf zijn ei/champignons/spek/kaas/tomaten naar eigen smaak kan bakken.

Screenshot 2014-11-01 at 14.27.00

Voor ons gezin is dit echt een ideale oplossing voor de verschillende voorkeuren van mijn gezinsleden, zeker nu het wat kouder wordt. Nu hoeft er niet gekozen te worden, iedereen kan wanneer het “pap-ochtend” is, eenvoudig zelf zijn/haar pap maken.

De bereiding in de magnetron is perfect. Geen aangekoekte pannen meer, wat ik -wanneer ik bijvoorbeeld havermoutpap maak- vrijwel altijd heb. Alles is in no-time opgeruimd, ook wel fijn op hectische ochtenden! Kortom: deze ontbijtgranen krijgen een vaste plek bij ons ontbijtassortiment!

Screenshot 2014-11-01 at 14.27.46

Special K Hot 3 granen is vanaf april bij Nederlandse supermarkten verkrijgbaar in de smaken Original en Rode Vruchten.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Oot Granola: gezond ontbijt in de brievenbus!

Wanneer je ontbijt met Oot Granola en yoghurt en er nog een stuk fruit bij …

Share
Share