Boeddha’s nachtlichtjes

Boeddha’s nachtlichtjes bevat sprankelende hervertellingen van traditionele boeddhistische verhalen die je kind meenemen naar schitterende, nieuwe plekken en laten kennismaken met de rijkdom van de boeddhistische leer. Van het verhaal over het vriendelijke, wijze hert, waarin de boodschap van vergeving wordt uitgedragen, tot het verhaal over de twee eenden en de schildpad, waardoor je kind zal leren eerst na te denken voor hij of zij iets verkondigt; deze twintig verhalen helpen je kind te ontspannen en zullen hem of haar een gezonde nachtrust schenken. Door de verhalen zal de verbeelding en de creativiteit van je kind worden gestimuleerd en het zelfvertrouwen worden vergroot. Kinderen worden erdoor aangemoedigd de juiste keuzes in hun leven te maken.

Recensie
Boeddha’s nachtlichtjes is een voorleesboek dat ik met veel enthousiasme heb toegevoegd aan onze boekenkast. Het is mooi vormgegeven, met veel kleurrijke illustraties en bevat mooie, vriendelijke verhalen.

Het boek start met informatie over het boeddhisme en de achtergrond van de verhalen, bestemd voor ouders. Ook wordt in een hoofdstuk uitgelegd hoe je kunt mediteren en waar mediteren goed voor is. Wat mij ook erg aanspreekt, is dat het hervertellingen van originele boeddhistische verhalen zijn.

Het is echt een boek om voor te lezen. Het is vooral bedoeld om je kind te laten ontspannen en wegdromen in het verhaal vlak voor het slapen gaan. Ieder verhaal begint ook met een alinea waarin staat ‘ontspan je terwijl je luistert naar dit verhaal’. Daarnaast nodigt het boek ook uit om met je kind(eren) in gesprek te gaan over de achterliggende boodschap van de verhalen en wat je daarvan zelf kunt leren.

Aangegeven is dat de verhalen geschikt zijn voor 6 tot 10-jarigen. Ik durf het echter ook goed aan de verhalen aan onze kleuter van 5 voor te lezen. De illustraties zijn erg uitnodigend voor jonge kinderen en ach, ingewikkelde woorden pas je gewoon aan (en ik lees toch bijna nooit letterlijk voor wat er staat). Ik denk dat juist ook kleuters erg gevoelig zijn voor deze verhalen.

Boeddha’s nachtlichtjes is echt de moeite waard om aan te schaffen, om te verhalen te delen met je kinderen, maar ook om zelf te lezen om meer te leren over het boeddhisme bijvoorbeeld.

Boeddha’s nachtlichtjes – Dharmachari Nagaraja
voorleesboek, paperback, 144 pagina´s, Unieboek / Het Spectrum
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …

Share
Share