NIEUW: de babyspullen doorgeefdoos

De kast puilt vaak uit, maar het wordt maar relatief weinig gedragen of gebruikt: Baby- en kinderspullen of kleding. Daarna belandt het vaak op zolder of zelfs in de kliko. Ecomama vindt dit niet langer kan en komt met een oplossing.

De spullen belanden nog steeds in een doos, maar wel in een die wordt doorgegeven aan een nieuw gezin die het opnieuw gebruikt. De Ecomama doos is een duurzaam ‘mama2mama’ concept. De enige kosten die gelden voor het ‘nieuwe’ gezin zijn de verzendkosten van 6,75 euro, maar dan kan je wel weer een tijdje vooruit.

De Ecomama doos is het eerste milieuvriendelijke idee van Ecomama. Daarnaast helpt het de moeders zelf ook. ‘Toen ik zwanger was van mijn eerste kindje kreeg ik ontzettend veel 2e-hands spullen van familie, vrienden en kennissen. Vaak zag het er nog uit als nieuw en was het amper gebruikt. Dat andere gezinnen deze spullen weggooien vind ik heel erg zonde.’ Aldus oprichtster van de website van Ecomama, Paula.

De Ecomama website bestaat sinds 2009 en heeft veel (aanstaande) moeders al verder geholpen op het gebied van een groene levensstijl. Paula past dit toe in haar eigen leven en stapje voor stapje leeft zij steeds duurzamer. Op haar website schrijft zij over haar ervaringen. Ouders die zich aangesproken voelen door deze duurzame manier van leven kunnen op de online gids van Ecomama terecht voor adresjes en recepten.

About Evi

Evliempd@live.nl'

Check Also

Zo vader, zo baby – allebei een Pura fles

Hoe leuk is dat: een RVS drinkfles voor de Trotse Vader en een speenfles voor …