100% Coco New York [recensie]

cover coco NYModeblogger Coco mag naar de Teen Vogue University, en leert alles over de sixties, pied-de-poules en punky looks. Coco loves New York! <3 Alleen vlak voor haar vertrek komt vriendje Bruno met een verwarrende mededeling …
Coco is vastbesloten een rockende eindcollectie te ontwerpen, en bedenkt very cheapy Style Tiger T-shirts. Iedereen wil het T-shirt hebben, maar hoe produceer je goedkoop een eigen kledinglijn?
Door alle drukte én haar ruige klasgenoot Apple Monroe vergeet Coco af en toe haar vriendin Jada en vriendje Bruno. Apple lijkt purrrfect, maar ze is minstens zo heftig als New York!

Recensie
Mijn jongste dochter van net tien is fan van de boeken van Niki Smit en razend enthousiast over de 100%-boeken over Coco. Ook 100% Coco en 100% Coco Parijs heeft ze gelezen, uiteraard … En oh, wat was ze blij toen eindelijk 100% Coco New York uitkwam en zij dat boek mocht lezen om te recenseren. Dat heeft ze dan ook gedaan! Je leest het terug in deze recensie.

100% coco NY tekst 3 100% coco NY tekst 4

Ik vind 100% Coco New York heel leuk.
Ik vond 100% Coco Parijs ook heel leuk.
Het boek gaat over dat Coco een eigen modeblog heeft.
Dat had ze al een tijdje maar in het vorige boek staat aan het eind dat ze een mail heeft gekregen.
Van Teen Vogue University in New York, dat is een school waar je alles leert over mode.

100% coco NY tekst en afbeelding
100% Coco New York
is onderdeel van de 100%-serie van Niki Smit. Deze serie boeken gaat over 100% jezelf zijn, zo vertelt Niki in een interview dat mijn dochter en ik twee jaar geleden met haar mochten houden. Dat geldt voor Coco, maar ook voor Mila en voor Bo en voor Fee en voor …

100% coco NY favo afbeeldingDe boeken gaan meestal over meisjes die naar de brugklas zijn en het is echt moeilijk om dan jezelf te kunnen blijven. Ik zie het thuis ook bij mijn oudste, die inmiddels al weer bijna in de derde zit. De brugklas is echt een nieuwe wereld met nieuwe uitdagingen en dan ook nog eens als je in een leeftijd zit waarin je nog op zoek bent naar jezelf.

Ze maakt een nieuwe vriendin Apple.
Apple heeft een knappe broer Rocco.
Coco vindt hem heel lief.
Maar ze heeft al een vriendje, Bruno.
Later stuurt Bruno alleen maar berichtjes over Jackie.

100% coco NY tekst 2 100% coco NY tekst in hart

Na Parijs gaat Coco nu naar New York 100% Coco New York past helemaal in deze tijd met bloggers en berichtjes via de telefoon. Het boek is vlot vormgegeven, met illustraties van Niki Smit zelf. De hoofdkleur is neon roze en doet bijna pijn aan je ogen. 100% Coco New York is een dagboek en op een en andere manier lezen dagboeken vaak makkelijk en snel. Het verhaal wordt verder nog afgewisseld met diverse (mode-) weetjes. Mijn dochter is enthousiast en ik begrijp eigenlijk heel goed waarom!

Maar Coco moet ook nog aan haar eindpresentatie denken.
Ze heeft allemaal oude kleren in verzamelt en daar allemaal nieuwe kleren van gemaakt
Ze heeft haar eindpresentatie gehaald met een 9.
Ik vond het boek heel leuk.

100% coco NY tekst in pijl 100% coco NY titelpagina

En wees snel. Bij de eerste druk zit een 100% mini-modeboekje. Om zelf Style Tiger looks mee te ontwerpen. Vormgegeven in de stijl van het boek. Een leuke extra!

100% Coco New York – Niki Smit
Jeugdboek, hardcover, 297 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Waarom is de jas zo’n belangrijk kledingstuk?

Hoewel iedereen weer een eigen favoriet kledingstuk heeft, wordt de jas over het algemeen gezien …