Uitrusten kan ook na de vakantie…

De eerste periode van school met onze dochter was druk. Allemaal nieuwe indrukken, voor dochter en voor ons. Na die 3 maanden school was ze dan ook echt toe aan vakantie! Lekker niks hoeven en veel mogen, daar had ze wel behoefte aan.

De laatste dag voor de vakantie hoefde ze ook maar een halve dag naar school en toen kon het feest beginnen. De maandag daarop zaten we bepakt en bezakt in de auto. Alles zat in de auto, fiets erop en gaan maar (toch de fiets er nog een keer af, beetje schuiven passen en meten en de camping tafel wordt nog toegevoegd aan de campingraad).

Al met al rijden we relaxed richting onze vakantie bestemming; Bakkum sur mer. Wat een heerlijk vooruitzicht dat de Tom Tom aangeeft dat je er over een uur al bent!!

Voor ons het eerste jaar dat we in het hoogseizoen op vakantie gaan, dat is even wennen die drukte maar voor de kinderen super leuk! Het animatieteam stond om 10 uur paraat voor een heuze knutselochtend. Van feestmuts tot flessenlampion we hadden na een week de tent helemaal vol hangen.

Vroeg naar bed gaan was er niet bij. Onze dochter zat vol energie, het liefst tot 10 uur ’s avonds. We hebben een aantal keren de kinderen tegelijk naar bed gebracht en zijn er achter gekomen dat dit dus NIET werkt.
Onze zoon lag in een klein slaap pop-up tentje, ideaal voor in de tent. Alleen werd dit tentje, na 4 nachten wennen, een heus speeltentje. Hij dook weg en kwam weer tevoorschijn met veel bombarie. Onze dochter vond dit uiteraard schitterend en gilde de hele camping bij elkaar.

In eerste instantie gingen we er overigens vanuit dat dochterlief van 4 de hele boel aan het opstoken was, we hebben haar dan ook meerdere malen uit haar bed gehaald en in de voortent neergezet. Ze wilde niet luisteren en ging maar door. Toen bleek zoonlief zich hier niks van aan te trekken en gewoon door te gaan met zijn spel, toen kwamen wij erachter dat hij degene was die het vuurtje iedere keer oplaaide (dan ben je 1,5 jaar… Dit belooft wat voor de toekomst).

Al met al heeft onze dochter ’s avonds van onze activiteiten kunnen genieten, afwassen voor de tent, badmintonnen of een kopje thee met een koekje er bij. Zodra haar kleine onruststokende broertje lag te slapen kon zij in alle rust haar bed in (na het voorlezen van tig verhaaltjes uiteraard).

We dachten na alle indrukken van school even tot rust te kunnen komen; in tegendeel! Na 2 weken op de camping was de koek op. Geen energie meer, iedere keer als we even met de auto weg waren namen de kinderen dankbaar gebruik van de gelegenheid en sliepen als een blok.

Ach, na die 2 weken weer lekker naar huis om tot rust te komen…

Lees ook:
Ik ben ook een trotse moeder!
Ik ben ook een trotse moeder! (deel 2)
Kleine meisjes worden groot

Share

About Nienke

nschuil@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van bijna 5 jaar, die zich al heel wat voelt, en een zoon van nu ruim 2 die denk dat de wereld draait om het eten van snoepjes en koekjes. Ik werk part-time, 3 dagen in de week, op maandag en woensdag ben ik thuis bij de kinderen. Ik hou van schrijven, lezen, kletsen, koken, zoeken naar een nieuwe uitdaging, buiten zijn en leuke dingen ondernemen met de kinderen.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share