100% Coco

Niki Smit Coco Omslag 2De 13-jarige Coco is gek op mode en draagt haar eigen excentrieke stijl. Als ze op de eerste schooldag door haar kleding uitgemaakt wordt voor Coco de Clown besluit ze als ‘grijze muis’ door het schoolleven te gaan. Anoniem houdt ze wel een modeblog bij, die een hit wordt. Zou ze toch nog beroemd worden?

Recensie

Toen 100% Coco tevoorschijn kwam, stond onze jongste dochter van 8 stilletjes te glunderen. Ze is al langer bekend met de 100%-boeken van Niki Smit. Op school heeft ze al verschillende boeken uit deze serie via de bieb gelezen. Het zijn volgens haar echt superleuke boeken!

image100% Coco
is het dagboek van een modeblogger, Coco. Coco’s grootste droom is een beroemd stijlicoon te worden, maar daar slaagt ze nog niet echt in. Op school wordt ze eerder uitgelachen om haar outfits. Maar Coco doet een slimme zet, ze start een anonieme column over fashion en krijgt steeds meer volgers op haar blog ‘The Style Tiger’. Iedereen volgt haar outfits, maar niemand weet wie ze nu eigenlijk is …

Dochterlief heeft het boek in de vakantie gelezen. Grappig, ze is 8 maar leest dit soort boeken met gemak en heel veel plezier. Soms merk je echter dat ze misschien nog wat jongis voor sommige aspecten van het boek. ‘Wat betekent f*ck?’ wordt dan opeens gevraagd. imageOf vanaf de achterbank in de auto in Frankrijk ‘Wat is een condoom? … Gelukkig stelt ze ons die vragen en kunnen we het gelijk uitleggen.

100% Coco is een dagboek en dat is ook direct zichtbaar. Korte berichtjes en aantekeningen, tekeningen, briefjes die zijn ingeplakt. De lay-out is daarmee heel afwisselend, wat het boek erg aantrekkelijk maakt om te lezen.

Bij de uitgave die wij hebben ontvangen waren ook drie kaarten met illustraties uit 100% Coco gevoegd. Leuke vierkante kaarten, om te gebruiken of gewoon lekker te bewaren.bynikikaartcoco

Leuk detail is dat 100% Coco het eerste boek uit de serie is dat door de schrijfster zelf is geïllustreerd. Niki Smit woont in Amsterdam en houdt van tekenen, mode en Parijs. Nou, dat blijkt wel uit dit boek! Ze kan zich ook erg goed verplaatsen in het leven van pubermeisjes, het boek is zo toegankelijk en prettig leesbaar.

De 100%-serie bestaat inmiddels uit tien delen, zoals 100% Mila, 100% Anna en 100% Lola. De serie is volgens mij erg populair, een kleine zoektocht op internet levert zelfs spreekbeurten (in Prezi) over de boeken op.kaartcoco3

100% Coco
heeft de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2014 gekregen. En terecht. Het is een echte aanrader voor jonge meiden van nu!  En nog beter nieuws, in november kunnen we het volgende deel in de serie over Coco verwachten: 100% Coco in Parijs!

100% Coco, dagboek van een modeblogger – Niki Smit
jeugdboek, hardcover, … pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Binnenkort een interview met Niki Smit op de website van Trotse Moeders!

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Waarom is de jas zo’n belangrijk kledingstuk?

Hoewel iedereen weer een eigen favoriet kledingstuk heeft, wordt de jas over het algemeen gezien …

Share
Share