ING Fame Game

De Fame Game is een app voor iPad en iPhone van ING die er op gericht is kinderen te leren bewust met geld om te gaan. Door middel van spelletjes kan je geld en punten verdienen, daarmee kan je je profiel op pimpen en proberen steeds populairder te worden. Van tijd tot tijd worden je vragen voorgelegd, waarbij steeds de keuze voorligt ‘geld’ of ‘fame’. Beide heb je nodig om verder te komen, bij onvoldoende famepunten kan je niet door.

Interessant is dat de Fame Game de eerste game in Nederland met de speciale iPawn technologie is, de combinatie van een game op de iPad met speciale fysieke appCards. Door deze cards op de iPad te plaatsen kan de categorie ‘specials’ geopend worden. Zo kan je je profiel unieker maken en nog meer fame verwerven. Ondanks dat ik het stiekem wat omslachtig vind, vind ik het ook wel weer heel erg leuk dat je met een simpel kaartje opeens iets nieuws kunt in zo’n game. Het geeft een beetje extra magic zo op deze iPad game.

Het spel is verder niet ingewikkeld. Ik merkte  dat ik niet meer helemaal op de hoogte ben van bijvoorbeeld alle huidige muziek. Een memory spelletje, daar red ik me wel mee, maar ik heb het wat moeilijker met de hits van nu koppelen aan de juiste  artiesten… De app is strak en grafisch vormgegeven, in kleuren die passen bij de huisstijl van ING. Het spel is tot stand gekomen in samenwerking met Jumbo en het NIBUD. Diverse artiesten hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van het spel. En is een ook playlist aangemaakt op Spotify met daarop de muziek uit de app.

Al met al is de Fame Game volgens mij een leuke gratis app, waarbij de makers hun best gedaan hebben er iets interessants van te maken. Onze jongste dochter van 6 jaar is er nog wat te jong voor, hoewel ze het spel ook erg graag wilde spelen, ze wil doen wat grote zus ook doet en de magic van die kaartjes… Voor de oudste van 10 jaar is het wel erg interessant. Ze vindt het spel ook leuk. Desgevraagd geeft ze aan dat je met het spel leert goed met geld om te gaan. Duh, politiek correct antwoord. Na wat doorvragen gaf ze aan dat je leert dat je niet gelijk al je geld moet opmaken, maar dat je ook wat moet bewaren. En toen, oeps, stond ze meer dan €1.100 euro in de min. Nog geen drie minuten later weer ruimschoots in de plus door wat spelletjes te doen. Ik heb haar toen wel uitgelegd dat geld verdienen in het echte leven niet zo snel gaat. Of de app ook snel en flitsend genoeg is voor het oudste deel van de doelgroep, dat durf ik niet te zeggen. Ik ben wel benieuwd hoe de Fame Game zich in de komende jaren verder gaat ontwikkelen. En of het nu echt zo leerzaam is, misschien verwachtte ik daar op voorhand wel net wat te veel van.

Goed om te weten: de app is gericht op kinderen en jongeren van 10 tot 15 jaar. In de voorwaarden geeft ING aan dat kinderen jonger dan 16 toestemming moeten hebben van hun ouders om gebruik te maken van de app. Om de app te gebruiken moeten contactgegevens worden doorgegeven. De Fame Game kan via iTunes gedownload worden. Het spel is voor iedereen met een iPad gratis te downloaden. Om toegang te krijgen tot de ‘specials’ in de app, heb je een (zwart) kaartje nodig. Deze is gratis af te halen bij elk ING-kantoor. Als je de game downloadt en je registreert, kan je het kaartje thuisgestuurd krijgen. Er zijn ook witte kaartjes, ook die krijg je na registratie thuisgestuurd. Je hoeft hier geen ING-klant voor te zijn. Je kan de game resetten en de kaartjes gewoon hergebruiken

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Kosten kinderkamer

Ben jij van plan om binnenkort de slaapkamer van je zoon of dochter te verbouwen …

Share
Share