Melissa Burton over snoepgoed zonder dierlijke toevoegingen en zonder allergenen [interview]

Screenshot 2014-04-29 at 09.29.20Melissa Burton is vegetariër en er waren twee dingen die ze miste en niet meer kon eten vanwege de dierlijke producten die erin verwerkt waren; gummybeertjes en bacon. Ze besloot om haar eigen productlijn snoepgoed te maken, niet alleen zonder dierlijke producten, maar ook geschikt voor kinderen met diverse allergieën: Goody Good Stuff.

Melissa Burton kwam voor één dag naar Nederland om aan te kondigen dat haar innovatieve snoep nu ook​ in Nederland beschikbaar ​is. Al eerder mocht ze over Goody Good Stuff vertellen bij de BBC Morning Show, Fox News en zelfs Oprah raadde haar snoepjes aan​ als beste en meest verantwoordelijke Halloween candy.

Speciaal voor Trotse Moeders bracht ze een bezoek aan Hilversum, waar Trotse Moeder Tanja, tevens voedingscoach voor kinderen en volwassenen met overgewicht, haar mocht interviewen.

Verslag van Tanja:

Vandaag bliksembezoek gehad van Melissa Burton, zij is founder van Goody Good Stuff. Dat is een serie snoepjes die vrij zijn van veel voorkomende allergenen, zoals lactose, gluten en gelatine maar ze zijn ook halal en koosjer gecertificeerd, dwz uitgebreid hierop getest en voldoen aan hoge eisen.

Zij is zelf vegetariër en wilde snoepjes zonder dierlijke toevoegingen, maar op aandringen van haar familie ging ze ook op zoek naar snoepjes die voor iedereen geschikt waren en zoveel mogelijk natuurlijk.

Screenshot 2014-04-29 at 09.28.55De Goody Good Stuff zijn er in 5 verschillende smaken in Nederland,

  • Cheery Cherries
  • Koala gummy Bears
  • Cola Breeze
  • Summer Peaches
  • Sour Mix&Match

Deze snoepjes zijn vanaf vandaag te koop bij de C1000, Jumbo en Albert Heijn, maar ook bij veel “natuurlijke” supermarkten zoals ekoplaza etc.

Als voedingscoach juich ik zulke ontwikkelingen om snoep vrij te krijgen van E-nummers toe. Want 80% van de Nederlandse kinderen neemt bijna elke dag wel een snoepje.

Voor mijn werk als gewichtscoach en diabetesverpleegkundige vind ik er nog teveel suiker in zitten, maar daar wordt volgens Melissa wel aan gewerkt! Ze zijn bezig om een gedeelte van de suikers te vervangen door stevia. Ik hou jullie op de hoogte!

About Tanja Herrman

tanjaenjeanpaul@hotmail.com'
Behalve Trotse Moeder van drie kinderen ben ik voedings- en gewichtscoach. Op de website van Trotse Moeders ga ik schrijven over (gezonde) voeding en zal ik ook recepten plaatsen.

Check Also

Lekker met koolraap [recept]

Koolraap heeft voor mij een stukje nostalgie. In mijn jeugdjaren bestond zoiets als chips e.d. …