Prematuur verdubbelt kans op gedragsproblemen

Tijdens het lezen van het nieuws op HLN.be kom ik een interessant artikel tegen het gaat over een onderzoek aan de universiteit van Groningen waaruit is gebleken dat te vroeg geboren baby’s dubbel zoveel kans hebben op het krijgen van gedragsproblemen.

Het was al langer bekent dat prematuren meer kans hebben op gezondheidsproblemen. Maar nu zijn ze er dus ook achter gekomen dat kinderen die vier tot acht weken te vroeg geboren zijn meer kans lopen om op latere leeftijd gedragsproblemen te krijgen.

De onderzoekers deden onderzoek onder ruim 1500 kinderen. Bij deze kinderen werd het gedrag gedurende vier jaar in de gate gehouden.  Van de 1500 kinderen waren er ongeveer 1000 matig te vroeg geboren (geboren tussen de 32 en 35 weken)

Er werden 7 emotionele en gedragscomponenten gemeten tijden het onderzoek. Het ging om angst, depressie, agressie, teruggetrokkenheid, slaapproblemen, aandachtsstoornissen en of onverklaarbare medische klachten.

De 1000 matig te vroeg geboren kinderen bleken twee keer zoveel kans te hebben op bovenstaande problemen.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Vroeggeboorte

In Nederland worden jaarlijks rond de 170.000 baby’s geboren. Circa 14% van de baby’s (bijna …

Share
Share