Een zomer in Parijs – Denise Grover Swank

Sophie moet haar zomervakantie in Parijs doorbrengen, bij haar vader. Haar ouders zijn gescheiden , en haar vader gaat opnieuw trouwen. Tot overmaakt van ramp heeft Sophies kersverse stiefzusje Camille vanaf het eerste moment een hekel aan haar. 

Sophie en haar broer Eric, moeten verplicht 7 weken in het Romantische Parijs doorbrengen om aanwezig te zijn bij de bruiloft van hun vader en zijn nieuwe vrouw. Omdat de vader van Sophie en Eric plotseling is vertrokken, gaan beide er met veel tegenzin naar toe. Eenmaal aangekomen in Parijs is het niet alleen hun vader die voor ergernis zorgt, ook het nieuwe stiefzusje Camille zorgt er iedere dag voor de nodige ellende in het leven van Sophie.

“Ik weet dat je wakker bent, zei Camille op een lage toon, die absoluut geen vriendelijkheid bevatte. Mijn moeder kan me dan wel dwingen deze kamer te delen, maar dat betekent niet dat je mijn zus bent.”

Sophie wordt vanaf het begin tegen gewerkt door Camille en haar vrienden. Alleen Mathieu, een knappe fransman, die ze ontmoet tijdens de bruiloft van haar vader, is aardig tegen haar. Er is alleen één probleem….. Hij is een goede vriend van Camille.

“Het was vast niet Camilles bedoeling je hier achter te laten, zei hij uiteindelijk, toen de metro in beweging kwam.” 

Zou ze tijdens deze 7 weken haar passie voor de piano kunnen behouden? Zal ze ooit geaccepteerd worden door Camille en haar vrienden en zou ze ooit de band met haar vader kunnen herstellen?

Recensie
Als ik de eerste bladzijdes van dit boek lees weet ik gelijk: ΅Dit is mijn boek!” Wat vind ik het heerlijk om dit romantische verhaal te lezen!

 

Dit boek, wat 35 hoofdstukken bevat, is lekker weg te lezen, met herkenbare punten in Parijs zoals de Eiffeltoren en de Notre Dame. Hoewel ik het een enigszins voorspellend boek vond, want hé zo gaan alle romantische boeken, heeft het verhaal mij van begin tot einde geboeid, en had ik slechts 2 avonden nodig om dit, 383 bladzijdes tellende, boek uit te lezen.

Wil je lekker wegdromen bij de romatiek van Parijs, een niet te ingewikkeld verhaal, maar toch wat verrassende stukken er in terug vinden? Zeker lezen!

Een zomer in Parijs – Denise Grover Swank
Roman – Nederlands – Paperback – 383 pagina’s – Uitgeverij Callenbach
Bestel een zomer in Parijs hier >>>>

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share