Hoe maak ik het aan?

hoe-maak-ik-het-aan-trotse-moeders-coverFelix is verliefd op Amina en dat vindt hij geen pretje, want hij heeft niets met meisjes. Volgens zijn vriend Pieter moet hij het aanmaken. Maar hoe doe je dat? Een verhaal vol rare kronkels over een jongen met vlinders in de buik, over spinnenlijstjes en wimperwensen, over een hoofd als een tomaat en een lente-ui zo fris als de liefde. En o ja, er doen ook vleesetende planten in mee. Verliefd zijn, lang niet zonder gevaar!

Recensie
Mijn oudste zoon van bijna 11 jaar begint al een beetje te puberen. Hij is (nog) niet verliefd, maar dat zal ook wel een keer gaan gebeuren. Tot nu toe beperkt het puberen zich vooral tot het uitroepen van “mammaaaah” wanneer een opmerking van mij niet gepast is naar zijn puber-maatstaven 😉

Ik dacht dus, leuk, een boek wat “Hoe maak ik het aan?” heet, daar zal hij vast met plezier aan beginnen. Maar nee hoor. Met een vies gezicht werd het boek terzijde geschoven. Toen ik er hem naar vroeg zei hij: “mammaaaah, omdat ik een puber ben, wil nog niet zeggen dat is DIT SOORT boeken wil gaan lezen, dûh“. Duidelijk…. Maar ik ga het gewoon tactisch in zijn omgeving laten slingeren want ik denk wel degelijk dat er interesse is….

Screenshot 2015-02-27 at 17.11.51

Waarom ik dat denk? Omdat ik er zelf heerlijk in heb zitten lezen. En het is een goed opgebouwd boek, perfect voor kinderen die in een leeftijd komen dat een heleboel onderwerpen interessant worden, maar moeilijk om over te praten. Het boek is eigenlijk een gewoon verhaal, over een jongen die zijn eerste verliefdheid meemaakt, maar ook over andere dingen in zijn leven. Zelf vind ik het erg goed dat er een boek is die een verliefdheid vanuit het perspectief van een jongen beschrijft, voor meisjes zijn er veel meer boeken die dit onderwerp meenemen, maar jongens richting pubertijd hebben wel degelijk een informatiebehoefte die op deze manier erg leuk tegemoet gekomen wordt!

Screenshot 2015-02-27 at 17.11.31

Hoe maak ik het aan?” is prettig en passend voor de leeftijd (10+) geschreven, met veel humor, en de afbeeldingen erbij maken het boek nog komischer. Het maakt het boek laagdrempelig voor een opstandige puber om het toch te gaan lezen en inhoudelijk lijkt het me voor een kind richting de pubertijd prettig om een aantal onderwerpen op een gewone manier voorbij te zien komen.

Hoe maak ik het aan? – Evelien De Vlieger
Bekijk op bol.comIllustraties door Wendy Panders
Hardcover, 82 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share