Vtech Storio2 Education Multimedia Tablet: een tablet & camera voor je kind

Vtech Storio2 Educational Multimedia Tablet

Mijn eigen ervaring is dat kinderen vanaf 1,5 jaar verbazend snel in staat zijn een iPad met de vingers te bedienen. Vanaf 3/4 jaar is men verbaasd hoe men zelf zijn weg vindt op toch tablets. Maar het is de vraag of je als ouder wilt dat je dure iPad speelgoed wordt van je jongste kinderen. Dan is de Vtech Storio2 een prachtige fleurige en complete touchscreen tablet speciaal; ontworpen voor je kinderen.

De Storio2 is de opvolger van de Storio en spelletjes van de Storio kunnen worden afgespeeld op de Storio2; omgekeerd niet. De Vtech Storio2 komt in verschillende kleuren (roze, blauw, wit) en in verschillende thema verpakkingen. Wij bespreken hier het Educational Multimedia pack.

Zoals het thema al aangeeft krijgt de gebruikertjes meegeleverd 15 apps voor het maken van foto’s en video’s, verhaaltjes, een tekenstudio, rekenmachine, spelletjes. Andere toepassingen zijn of te downloaden (2 mogen nog gratis worden gedownload) en via een USB verbinding met je computer te plaatsen op de tablet. Het standaard geheugen is met een (niet meegeleverd) geheugenkaartje uit te breiden tot max 32GB. Verder kunnen speeltjes gekocht worden op een cartridges die in een aparte special game sleuf worden geplaatst. Daarmee is de Storio2 ook een spelcomputer.

Vtech Storio2 EducationalDe Storio2 wordt niet verbonden met het internet. De communicatie (downloaden  van speeltjes en foto’s/video’s) gaat helemaal via je eigen laptop. Allen mpeg formaat voor video’s wordt ondersteund, en MP3 voor muziek. Ouders hebben een functie om voor hun kinderen te bepalen wat ze wel en niet mogen zien, doen, en verwijderen/plaatsen. Resolutie is 480×272 of 320×240 en is dus niet erg hoog.

Ik zou nog wel wensen hebben voor deze Storio2 tablet. Er zou standaard een adaptor moeten worden meegeleverd waarmee men met oplaadbare batterijen de tablet kan opladen, het liefst via een gewone universele mini-usb stecker. ook het interne geheugen is wat aan de ouderwetse kleine kant voor een apparaat waar kinderen ongetwijfeld mee los gaan wat betreft het maken van foto’s en video’s en het opslaan van muziek.

Vtech Storio2 gamesHet is een apparaat waar je kinderen wel helemaal mee weg kunnen lopen, los gaan met het maken van foto’s en filmpjes en hun tablet altijd bij zich willen hebben, net zoals wij onze iPad altijd in de buurt hebben liggen.  Zeker een prachtige optie als je als ouder je kinderen (nog) niet wilt laten ‘spelen’ op je eigen laptop of tablet!

De Storio2 heeft de deugdelijkheid die je van Vtech producten mag verwachten. Prettig dat een dergelijk stukje techniek ook beschikbaar is voor kleine handjes, zonder dat je direct bang moet zijn dat het kapot gaat. Vooral de foto/video functie voegt echt iets toe voor kinderen die thuis al met de “grote-mensen-tablet” mogen spelen, maar voor ouders die hun kind een “eigen tablet” willen geven, is dit helemaal een goede keuze.

Ik denk dat ook kinderen jonger dan de aangegeven 3 jaar, dit een heel mooi cadeau zouden vinden, de bovengrens van de leeftijd vind ik erg ruim gekozen.

Vtech Storio2 Educational Multimedia Tablet  en bijpassende adaptor/extra spelletjes zijn bij bol.com te bestellen <klik hier voor meer details>

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Ed Sheeran

Het fascinerende en onthullende portret van een van de succesvolste en meest geliefde popsterren ter …