Vanzelfsprekend borstvoeding?

Nog voordat ik überhaupt zwanger was had ik al besloten dat ik alles zo natuurlijk mogelijk wilde omtrent ons wondertje. Tijdens de zwangerschap leefde ik zo gezond mogelijk, maar toch ontspannen. Ik gebruikte geen rauwe producten, dronk geen alcohol, rookte niet en wilde ook geen medicijnen.

Ook mijn bevalling wilde ik het liefste puur natuur, ook al weet je natuurlijk nooit van tevoren hoe een bevalling zal verlopen en zeker ook niet als je het nooit eerder hebt meegemaakt. Maar gelukkig, de bevalling kon zonder medicatie en zowel zwangerschap als bevalling verliepen voorspoedig!

En toen, ja, ik wilde graag borstvoeding geven en het ziekenhuis waarin ik beviel stond goed bekend omtrent de borstvoeding en hadden een certificaat van de Wereldgezondheidsorganisatie: WHO (World Health Organisation)

Ik had er dus alle vertrouwen in dat ook dit zou slagen zonder al te veel problemen. Helaas, binnen de kortste keren had ik tepelkloven en de adviezen die ik kreeg waren allemaal onzinnig of incompleet. Alleen als onervaren nieuwe mama weet je dat niet en volg je braaf al deze adviezen op.

Er waren nog wel meer problemen in dit ziekenhuis, hier ga ik verder niet op door, maar doordat ik op mijn strepen ben gaan staan mochten dochterlief en ik uiteindelijk naar huis. Voor de kraamzorg was het eigenlijk te laat op de dag, maar gelukkig waren we wel thuis!

Van de kraamzorg wat nuttige tips gekregen over de borstvoeding om de nacht door te komen en de volgende dag ging het al een stukje beter. Ze bleven me de rest van de kraamweek ondersteunen en begreep dat als ik nog een dagje langer in het ziekenhuis had gebleven dat het geven van de borstvoeding jammerlijk was mislukt. Uiteindelijk heb ik mijn dochter toch nog 11 maanden borstvoeding kunnen geven, al bleef het bij tijd en wijle lastig.

Toen ik de knoop had doorgehakt om te stoppen met het geven van de borstvoeding was dat voor zowel dochterlief als voor mij een opluchting! Toch ben ik de kraamzorg tot op de dag van vandaag dankbaar voor wat ze mij hebben geleerd en stel dat er ooit nog een kindje zal komen, dan kies ik wederom voor borstvoeding. Alleen dit keer met meer kennis over dit onderwerp.

About Martine

bodrumlover1@live.nl'
Ik ben een getrouwde vrouw en trotse thuisblijfmama van een dochter geboren in juni 2010.

Check Also

Is een hittegolf schadelijk voor mijn ongeboren baby?

Wanneer je zwanger bent en er is een hittegolf, of gewoon een dag met hoge …