Video van Sint: een persoonlijk bericht van Sinterklaas voor je gezin

tweeling-intocht-sint-copyright-trotse-moeders
Mijn tweeling-pietjes kijken relaxed (met pepernoten) naar de intocht

Sinterklaas is gelukkig weer veilig aangekomen en bij mij staat het huis in het teken van dit traditionele kinderfeest. We kijken gezellig naar het Sinterklaasjournaal en bakken pepernoten (die direct daarna weer opgesmuld worden uiteraard). Ook de schoen wordt af en toe gezet en Sinterklaas of een van de Pieten laten dan altijd een brief achter.

Die brief bevat complimenten over wat de kinderen net allemaal gedaan hebben, of opmerkingen over gebeurtenissen die nu in hun leven spelen. Ze vinden het machtig om te lezen dat Sinterklaas ook “De Hobbit” een leuk boek vindt, dat hij weet dat ze goed hun best doen op school en dat ze de klokhuizen van de appels die in de schoen zaten, aan de cavia’s en de konijnen moeten geven. Ook Amerigo die bedankt voor het water en het lekkers wat ze hadden klaargezet voor hem, maakt indruk.

Er is natuurlijk niets leukers dan echt ‘persoonlijk’ contact met Sinterklaas. Een handje geven op school, pieten die mee komen helpen wanneer je je pietendiploma gaat halen. Hoogtepunten in deze feestelijke tijd!

Vorig jaar was er op pakjesavond ook zo’n hoogtepunt. Er was een DVD bezorgd waarop Sinterklaas de kinderen (en hun Trotse Moeder en Trotse Vader) persoonlijk werden toegesproken. Diepe indruk maakte het. Sinterklaas wist dat de tweeling hun zwemdiploma had gehaald, dat papa graag naar McDonalds ging en nog veel meer persoonlijke informatie werd verwerkt in een video waarin ook een verhaal zich afspeelde.

Omdat je Sinterklaas wat moet helpen, moet je zelf wat informatie geven. En foto’s, wanneer je dat wilt. Sinterklaas zorgt er dan voor dat er binnen een paar dagen een DVD in een neutrale witte envelop per post wordt bezorgd. Twee van mijn kinderen hebben namen die niet in de standaard lijst voorkomen. Je kunt Sint dan helpen door de uitspraak fonetisch op te geven, zodat hij de kinderen met hun eigen naam aan kan spreken.

Ook leuk is dat Sinterklaas aan het eind van de DVD verklapt waar de cadeautjes zijn. Want je, hij weet natuurlijk waar ze liggen! Vorig jaar had hij met droog weer bedacht dat het wel leuk zou zijn om de cadeautjes in het tuinhuisje te leggen. Hij kon natuurlijk toen nog niet weten dat het met pakjesavond zou regenen en we met de bolderkar door het natte gras moesten sjouwen….. Dit jaar heb ik sint ingefluisterd dat het kantoor een betere optie is 😉

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Prinses Corry [persoonlijk blog]

Op 8 december 2003 waren we in Haarlem, bij mijn lieve schoonouders die inmiddels allebei …