Ghostrockers (DVD-box seizoen 1)

cover dvdJonas, Mila, Jimmy, Charlie en Alex, vijf tieners met grote dromen, krijgen de kans van hun leven: een plaatsje op de DAM Academie, een flamboyante, hippe kunstschool waar alle toekomstige sterren worden geboren! De vijf – boordevol ruw talent – gaan vol goede moed aan de slag. Jammer genoeg heeft Ronny “Rocco” Kent, de trendy directeur van de school, niet echt oog voor dat ruwe talent. ‘Star quality’ is het enige wat telt! En laat het onze helden daar nu net een beetje aan ontbreken… Al gauw worden de vijf, door toedoen van hun arrogante klasgenoten Brandon en Lauren, de buitenbeentjes van de school. Ondanks hun verwoede tegenpogingen gaat het van kwaad naar erger. Maar dan krijgen de jongeren hulp uit een wel heel onverwachte hoek…

Recensie
Ik kende Ghostrockers niet toen wij de dvd-box met alle afleveringen van seizoen 1 ontvingen. Mijn jongste dochter van 9 kende het volgens mij daarentegen wel, al had ze het volgens mij ook nog nooit gezien. Ze blijkt er in de Tina wel eens over gelezen te hebben en posters gezien te hebben. In Nederland wordt (werd) de serie uitgezonden op RTL Telekids en Nickelodeon.

IMG_4770 IMG_4764
Ghostrockers komt uit de stal van Studio 100, dus op zich is het dan een serie waar je je kind van negen met een gerust hart alleen naar kan laten kijken. De school van mijn dochter werkt met een continurooster en ze is op vrijdagmiddag vrij. Vrijdag is ook mijn vrije dag, dus toen ze op vrijdagmiddag begon met kijken naar seizoen 1 van Ghostrockers heb ik met een half oog de afleveringen meegekeken.

IMG_4771 IMG_4766
Goh zeg, in die eerste afleveringen komt Ghostrockers op mij over als een leuke serie. Het gaat over een aantal jongens en meisjes die in het eerste jaar van de DAM academie zitten waar ze onderwezen worden in Dans Acteren en Muziek. Ergens in de verte heb ik associaties met Fame uit de jaren ’80 dat zich op een School of Arts in New York (ja, zo oud ben ik …). Ghostrockers gaat over een groep vrienden, jongeren die elkaar op school leren kennen en bevriend raken. En daarbij moet ik denken aan een andere serie uit mijn jongere jaren, Beverly Hills 90210 …

IMG_4774 IMG_4761

Natuurlijk moet er ook iets spannends gebeuren in een serie als Ghostrockers om tegenwoordig leuk gevonden te worden. Het lijkt wel of er een spook woont in het gebouw van de academie, dat muziekinstrumenten in de kelder behekst zijn. En ik kreeg de indruk dat er ook iets met het verleden is … Hotel 13, de Studio 100-serie van een paar jaar geleden, kende ook een dergelijk geheimzinnig aspect.

IMG_4780

Een korte spoiler die ik op internet vond over Ghostrockers: ‘De vijf jongeren Mila, Jonas, Charlie, Jimmy en Alex vinden in de kelder van de school het DAM instrumenten die op een paranormale manier vanzelf beginnen te spelen als ze worden vastgehouden. Het blijken de geesten te zijn van de vermoorde leden van de band The Freebirds …

IMG_4773Al met al ben ik best enthousiast over deze serie. Het is niet heel zoetsappig gelukkig, er zitten spannende elementen in en volgens mij biedt het verhaal genoeg aanknopingspunten om je er als kind lekker in te kunnen verplaatsen. En we zien ook nog een bekende verschijnen in Ghostrockers, Kristel Verbeke bekend van K3, is danslerares.

Tot slot heeft mijn negenjarige haar visie op Ghostrockers in een paar regels samengevat:

IMG_4781‘Ik vind Ghostrockers een leuk, maar ook een spannende serie. Vooral als je in het lichaam van het spook komt. Dat is wel een beetje spannend. Maar het is ook heel leuk omdat er ook heel veel muziek bij is. En het is ook leuk omdat er twee personages bij zijn die denken, dat zij de beste zijn. Mijn favoriete personage is Mila omdat ze stoer is en goed kan dansen.’

De dvd-box bevat alle 53 afleveringen van het eerste seizoen van Ghostrockers, deze staan op 4 cd’s die in totaal zo’n 600 minuten (dus 10 uur) duren. De afleveringen duren gemiddeld een kleine 20 minuten. In de box zit ook een leuke poster van de vijf hoofdpersonen.
Op de Ghostrockers-site van Studio 100 vind je nog veel meer informatie over de serie en over de hoofdrolspelers.

Ghostrockers, DVD-box complete 1e seizoen
4 dvd’s, 600 minuten, Studio 100
Bestel deze dvd-box hier >>>>


Er is ook een Ghostrockers CD:

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Kristel stopt als manager van K3

Kristel Verbeke neemt afscheid als manager van K3: “Missie geslaagd” “Ik vond het fantastisch om …

Share
Share