Kraamspullen weggooien is zo zonde!

Baby HopeKraamverbanden, steriele navelklemmen, luiertape, alcohol etc. Stichting Baby Hope weet er wel raad mee. Door vele vrijwilligers worden de materialen ingezameld.

In veel gezinnen met jonge kinderen staat de doos van de ziektekostenverzekering nog in de kast of op zolder, gevuld met de restanten van het kraampakket. Veel mensen bevallen in het ziekenhuis en gebruiken het pakket maar ten dele. Ook bij een thuisbevalling zijn niet altijd alle materialen nodig. Stichting Baby Hope is opgericht met het idee dat deze materialen een betere bestemming dan de prullenbak verdienen.

In Nederland is de gezondheidszorg goed geregeld maar in landen als Benin, Ghana en Kameroen maar ook in Suriname, Hongarije, Roemenië en Albanië is de situatie waarin vrouwen moeten bevallen vaak schrijnend te noemen. De materialen, voor zover aanwezig, zijn beperkt en vaak in slechte conditie. Het aantal sterfgevallen onder pasgeborenen en kraamvrouwen is mede daardoor in deze landen hoog. Het verminderen van moeder- en kindsterfte is niet voor niets opgenomen in de millennium doelstellingen die wereldwijd aandacht krijgen. Stichting Baby Hope werkt daar aan mee door navelklemmen, verbanden, onderleggers, zeep, handschoenen en ander materiaal in te zamelen en aan deze landen ter beschikking te stellen. Ook zijn er diverse projecten die incontinentiemateriaal, spuiten, injectienaalden, urinekatheters, baby- en kinderkleding en babyartikelen kunnen gebruiken. Stichting Baby Hope werkt met een netwerk van zo’n 200 vrijwilligers die de materialen inzamelen en zo’n 30 transportvrijwilligers. Regelmatig bieden kraamverzorgenden ook hun hulp aan.

Waar kan men inleveren?

We hebben inmiddels al heel veel inzamelpunten. De adresgegevens zijn te vinden op de website: www.stichtingbabyhope.org onder het kopje “inzamelen”. Ook kunnen wij nog hulp gebruiken van mensen die het transport willen verzorgen van inzamelpunten naar een depot. Meer informatie hierover is te vinden op de website.

Als er artsen, verloskundigen, consultatiebureaus etc. zijn die graag posters en/of flyers willen ontvangen kunnen zij contact opnemen via: info@stichtingbabyhope.org

Lees ook:
Elles Veltman genomineerd voor Goede Doelen Moeder 2010

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De Tepper tweeling maakt New York onveilig [recensie]

Claudia stelt voor een speurtocht door New York te organiseren om geld in te zamelen …

Share
Share