Ouders kunnen internetgedrag van hun kinderen controleren op Kurio Smart

kurio-smartBij het installeren van de echt prachtige, uitermate degelijke en zeer schappelijk geprijsde complete Windows 10 2-in-1 Laptop / Tablet “KURIO SMART” wordt direct gevraagd om familieleden én de kinderen met hun eigen account te activeren. Filosofie is dat vele ouders best wel ongerust zijn over het internetgedrag op Internet.

Op de KURIO SMART zijn vast twee apps geïnstalleerd: ‘Creëer een Kinderprofiel’ en ‘Oudercontrole-instellingen’.

Met de eerste App zorg je ervoor dat er speciale kinder-accounts voor Windows worden gecreëerd. Dit verwijst naar een standaard functie van Windows waarin je een account als ‘familielid’ kan toevoegen aan het apparaat. Hebben de kinderen al een account, geef dan de Microsoft account emailadressen op, anders maakt Windows een (kinder)account voor je aan. De emails van dit account kunnen in outlook.com (online) worden bekeken en beheerd.

IMG_20160510_162640 IMG_20160510_164327

Wij hebben onze drie kinderen zo aan deze Kurio Laptop toegevoegd. Bij het opgegeven moeten alle kinderen hun email checken en het verzoek tot toegang op de laptop bevestigen. Ze kunnen nu onder hun eigen account inloggen op Kurio Smart.

IMG_20160510_162639 IMG_20160510_164826 (1)

Wat je als ouder met zo’n kinder-account allemaal kan doen en regelen wordt duidelijk als je de app oudercontrole opent. Hier worden de Familie-instellingen online beheerd. De eerste keer krijgt het kind weer een email, waarin hij/zij accepteert dat ze deel zijn van de familie.

kurio-smart-trotse-vadersJe kan via deze app:

  • Kinderen geld geven, zodat deze zonder creditcard in de Windows Store en Xbox Store kunnen winkelen.
  • Activiteitenrapporten bekijken over wat kinderen op apparaten doen, zoals apps kopen en op het web zoeken.
  • Leeftijdslimieten instellen voor beoordeelde inhoud, zoals apps, games, video’s, films en tv-programma’s.
  • Tijdslimieten instellen voor hoe lang kinderen apparaten kunnen gebruiken.
  • Kinderen in het gezin zoeken op een kaart, wanneer ze een telefoon met Windows 10 Mobile hebben.

Als je dan in je ouder Microsoft account bent, krijg je een overzicht van je aangesloten kinderen en kan je per kind de schermtijden instellen, geld toevoegen voor het zelf aankopen van Apps, je kan zien wat ze hebben geraadpleegd op het internet en meer van dat soort dingen. Het zijn eenvoudige menu’s die snel in te stellen en aan te passen zijn.

Screenshot 2016-05-28 at 17.48.27

Waarschijnlijk willen alle ouders wel dat hun kinderen het net zelfstandig kunnen afstruinen en vinden ze het misschien wat ongepast om over de schouders mee te kijken. Maar het zal ook voor heel veel ouders een plezierig idee zijn dat sommige inhoud is uitgeschakeld en als het moet kunnen meekijken met wat er aan de hand is.

IMG_20160510_161230 IMG_20160510_161734

Een Kurio Smart 2-in-1 laptop / tablet is een prachtig device voor je kinderen. Voor net iets minder dan 200 euro!! Met het toezicht door jou, kunnen ze zelf experimenteren en zowel binnen het Microsoft pakket en de te downloaden apps, als op internet de mogelijkheden onderzoeken op een veilige manier. Overigens… ik moet eerlijk zeggen dat de kinderen niet de enigen zijn die deze Kurio Smart gebruiken. Het is een volwaardige laptop en past prima in een (kleine) tas, dus ik neem hem zelf vaak mee wanneer ik ergens heen ga…

Via deze link, kun je wat meer lezen over onze ervaringen bij het gebruik van de Kurio Smart >>>>

Hieronder nog een video, met meer informatie:

De  Windows 10 2-in-1 Laptop / Tablet “KURIO SMART” bestel je hier >>>>

Share

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share