Dag boek, dag zon, dag koek

Het is een drukke dag. ik sta op en eet een boterham. Ik ga naar juf, naar de winkel en de bib. En opa is jarig! Er is een heleboel te zien. Ik groet de dingen van de dag.
Dag potje! Dag mama! Dag stoel! Dag juf! Dag taart! Dag bib! Dag boek!

Recensie
Een heerlijk kijkboek voor de allerkleinsten. Dag boek, dag zon, dag koek begint en eindigt met een leuk gedichtje. Verder staan er op de linkerpagina’s een grote illustratie en op de rechterpagina’s kleine plaatjes om zo nieuwe woordjes te leren en zelf aan te wijzen. Peuters leren zo op een leuke manier veel nieuwe woordjes erbij. Zelf kun je nog een verhaaltje erbij verzinnen, of nog leuker; maak eens samen een verhaal aan de hand van de plaatjes die je ziet. Succes gegarandeerd!

Het is juist de eenvoud die peuters in dit boek zal aanspreken; korte woordjes en veel herkenbare plaatjes die het kind gedurende de dag ziet.

Mijn dochter van net 4 jaar, vind het erg leuk om alle plaatjes aan te wijzen en te benoemen. Ze kan heerlijk op de bank zitten met dit boek en het boek zelf ‘lezen’. Hele verhalen heeft ze er dan bij. Het boek begint bij het opstaan en eindigt bij het naar bed gaan. Erg herkenbaar dus voor peuters en erg leuk om te zien dat het jongetje in het boek dezelfde dingen doet als je kind.

Dag boek, dag zon, dag koek – Ingrid Godon
Prentenboek, hardcover, 22 pagina’s, Lannoo
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share