Ikea Antilop Kinderstoel

De Ikea Antilop Kinderstoel krijg ik binnen en ik ben al gelijk enthousiast over het gemak. Je klikt hem binnen no time in elkaar doordat er in de pootjes een soort van indrukbaar pinnetje zit waarmee je de stoel zo in elkaar zet. Het is eigenlijk Ikea eigen: een kind kan de was doen! Over het tuigje ben ik minder enthousiast omdat het er erg simpel uit ziet maar we geven het de voordeel van de twijfel. Ook zit er een stoel verkleiner bij in leuke felle kleurtjes waar ik eigenlijk ook een beetje aan twijfel maar dat komt denk ik voornamelijk omdat ik nogal trouw ben aan mijn oude kinderstoel welke inklapbaar is, een echt veiligheidstuigje heeft en verrijdbaar is.

Ik heb hem dus eenvoudig in elkaar gezet en het neemt niet veel ruimte in maar opklapbaar is hij niet dus hij moet ergens in een hoek staan. Dat is natuurlijk niet erg handig als je klein behuisd bent maar omdat de pootjes er vanaf kunnen denk ik dat Ikea het zo bedacht heeft dat je het zitje in de kast kunt stoppen en de pootjes eraf haalt. Maar dan moet je wel een hele grote kast hebben aangezien het zitje niet opklapbaar is. De stoelverkleiner zit erin. Door deze verkleiner gaan de riempjes waar je jouw kind mee vast kunt zetten, dus dat is wel erg handig! Het riempje is makkelijk in te korten op de breedte van je kindje. Dus je kunt de stoel al gebruiken als je kindje net kunt zitten. Dat is wel erg handig omdat bij mij het in de wipstoel altijd een enorme smeerboel werd tijdens het hapje voeren. En die stof van de wipstoel is niet zo makkelijk schoon te krijgen! Het riempje is eigenlijk zo simpel! En het werkt ook nog, want je kindje kan écht niet ontsnappen.

Deze kinderstoel is wel heel simpel met een doekje zo schoon te maken! Zowel de stoel zelf als het optioneel te gebruiken aparte tafelblad. Wat een groot voordeel is in vergelijking met mijn oude kinderstoel. Die is weliswaar ook schoon te maken, maar als er een beker om was gegaan, kon ik alle hoekjes en kiertjes schoon maken terwijl deze kinderstoel echt in een mum van tijd schoon te maken is. Eigenlijk zie ik alleen maar voordelen met het gebruik van deze kinderstoel! Hij is makkelijk aan tafel te schuiven en het is de juiste hoogte voor aan de tafel. Alleen de opberg ruimte is toch een min puntje. Hij is heel stabiel doordat de pootjes naar buiten wijzen, dus omvallen doet hij niet. Alleen eruit vallen, dat kan natuurlijk uit iedere kinderstoel.

Omdat de stoel uit elkaar te halen is, kun je hem uiteraard ook meenemen op visite en als je op vakantie gaat. Op de camping is deze stoel ook erg handig. Als de stoel vies is van ijsjes, sapjes of wat dan ook: je gooit er een emmer sop overheen en hij is zo schoon! Hij is absoluut camping proof en past in elke auto.

En dan is er natuurlijk het grote voordeel van deze makkelijke kinderstoel: de prijs. Dat ze van de Ikea erin geslaagd zijn om een kinderstoel te maken voor deze prijs, is haast ongelofelijk! Als je nog niet overstag gaat door het gebruikersgemak, dan zeker wel door de prijs! Hier is de oude kinderstoel al verwisseld voor deze nieuwe. Hij is strak, modern, goedkoop én praktisch. Hier gaan nog vele smulpartijen in plaats vinden!

Share

About Mirjam Bothof- de Groen

degroen.mirjam@gmail.com'
Ik ben Mirjam en de trotse moeder van 3 gezonde gezellige meiden van 5, 7 en 11 jaar. De oudste 2 wonen bij hun vader en dat gaat eigenlijk (en eindelijk!) enorm goed. Ik ben 34 jaar en ben alweer 5 jaar getrouwd met Marcel. Ik vind het erg leuk dat ik mag gaan bloggen voor Trotse Moeders en zal jullie meenemen in mijn avontuur op zoek naar mijzelf!

Check Also

Mannen shoppen fanatieker dan vrouwen bij zwangerschap

Dit had je waarschijnlijk niet verwacht. Als het gaat om kopen van babyspullen tijdens een …

Share
Share