Basis-fruit en buitenbeentjes

Screenshot 2015-03-18 at 08.00.32Zeker wanneer je zwanger bent, borstvoeding geeft of (kleine) kinderen hebt, is het eten van voldoende groenten en fruit een must. Gelukkig hoef ik daar zelf weinig moeite voor te doen: iedere week wordt er bij ons een enorme hoeveelheid fruit gegeten, want mijn kinderen zijn altijd al dol geweest op fruit. De tijd van prakken, schillen of in stukken snijden is in mijn gezin voorbij, ze eten hun appels, kiwi’s, banaan en mandarijn gewoon zelfstandig op.

De kinderen krijgen altijd fruit mee naar school voor hun “10-uurtje” en na school maak ik een “snoepbakje” met verschillende soorten fruit, een koekje en een snoepje, ook zeer populair bij de vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen. Verder hebben we als afspraak dat ze één stuk fruit mogen pakken, zonder het te vragen.

appels-ah-trotse-moedersMijn dochter heeft een slimme truc ontwikkeld: ze vraagt achteloos of ze een appel mag, waarbij ik dan bijna altijd ‘ja’ zeg en wanneer ze dan haar tandjes in de appel zet, zegt ze “mooi, want deze heb ik gevraagd en nu mag ik er ook nog een pakken zonder het te vragen!

Fruit staat dus op onze basislijst voor boodschappen: een lijst die iedere week hetzelfde is. Op ah.nl kan ik in één keer een hele basisdoos met fruit bestellen, erg handig, hoewel we er niet mee toekomen. De bananen bestel ik er los bij en er gaat ook altijd een doos seizoensappelen op de lijst. Het bespaart tijd en is nog goedkoop ook!

Screenshot 2015-03-18 at 08.01.39Waar ik zelf erg van gecharmeerd ben is de doos “buitenbeentjes”: een selectie van groenten en fruit die niet meer de norm halen van hoe groenten/fruit er uit zou moeten zien. Appeltjes met gekke vormen, kromme komkommers, wortels die met elkaar vergroeid zijn. Even lekker als de glimmende, perfect gevormde soortgenoten, maar voordeliger en eigenlijk veel gezelliger om op tafel te zetten.

Deze “buitenbeentjes” kom je in de winkel niet tegen, een reden te meer om online boodschappen te doen, naast het comfort van het bestellen van de boodschappen in alle rust, op een moment dat de kinderen slapen en ik tijd heb voor een ongestoorde kop thee.

En netto ben je veel voordeliger uit, want je koopt niet even snel die doos mooie aardbeien die er zo lekker uit zien! Ook mijn rug is er blij mee, want alleen al het fruit bij elkaar zijn een heleboel kilo’s die nu door een vriendelijke ah.nl meneer of mevrouw tot in mijn keuken worden bezorgd. Ik hoef het fruit daarna alleen nog maar uit te delen en/of zelf op te eten!

Share

About TM Archief

karina@eenstreepjevoor.nl'
In deze rubriek staan commerciële artikelen die al langer dan een jaar geleden zijn geplaatst en winacties die zijn afgelopen. Zo voorkomen we dat de informatie niet meer klopt / niet meer relevant is en is het duidelijk dat aanbiedingen en links niet meer actueel zijn.

Check Also

Gezond koken voor kinderen met deze tips

Vind je het moeilijk om gezond te koken voor je kids? Je bent niet de …

Share
Share