Nijntje wordt 60 jaar. Dat wordt een jaar feesten!

Screenshot 2015-01-28 at 17.13.232015 staat in het teken van de zestigste verjaardag van een van ’s werelds beroemdste kinderhelden: Nijntje. Nijntje werd ‘geboren’ op 21 juni 1955, toen de Utrechtse illustrator Dick Bruna (1927), het witte konijntje voor het eerst tekende. Nu zijn de nijntje-kinderboeken in meer dan vijftig talen verschenen en zijn er wereldwijd meer dan 85 miljoen exemplaren verkocht. 

Vandaag trapten Mercis BV en het Centraal Museum het feestjaar af met een presentatie van hun plannen. Het jubileum wordt het hele jaar uitgebreid gevierd met onder meer een spectaculair kunstproject, een tentoonstelling, postzegels, een theaterconcert en natuurlijk nieuwe boekjes.

Op TrotseVaders.nl een uitgebreid verslag (inclusief video en foto’s) van de aftrap van dit Nijntje-jaar, met aandacht voor alle plannen, klik hier om dit te lezen>>>>

Uiteraard zal het hele jaar op onze websites aandacht gegeven worden aan de activiteiten ter viering van de prachtige Nijntje-wereld die Dick Bruna ons gegeven heeft.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

nijntje-boek in Nederlands met Gebaren

Toen ik het persbericht over de uitgave van een nijntje-boek in gebarentaal las, dacht ik …

Share
Share