’t Is lang geleden

Screenshot 2014-04-01 at 18.30.23Sprookjes bestaan: ’t Is lang geleden verscheen in 1913. Nu, ruim een eeuw later, is het opnieuw uitgegeven. ’t Is lang geleden is een uniek boek voor jong en oud. Het staat vol met bekende en minder bekende sprookjes en versjes, van Assepoester en Aladdin tot Zeg boer… en Mooi Ietje-Fietje. De verhalen zijn herkenbaar en nostalgisch, en toch eigentijds dankzij de hertaling van Marian van Gog. De sfeervolle illustraties zijn originele silhouettekeningen van Nelly Spoor uit 1913.

Recensie

Ik heb best veel sprookjesboeken. En boeken met “oude versjes en rijmpjes”. Screenshot 2014-04-01 at 19.46.08En ik denk dat dat voor veel mensen met kinderen geldt. Ik vroeg me dus even af waarom uitgeverij Kluitman een ruim 100 jaar oud boek nog een keer uitgegeven heeft. Maar meteen bij het openslaan van dit prachtige, gebonden boek werd het al duidelijk: dit is een uniek boek.

Er staan veel verschillende bekende sprookjes in, de sprookjes die in de boeken staan die ik al heb (Roodkapje, Sneeuwwitje, Doornroosje), maar ook bekende verhalen als “De avonturen van Don Quichote” en “De vrouw van Stavoren”. Daarbij nog vele bekende gedichten, die wij vaak als kinderliedjes kennen, zoals “Ik heb mijn wagen volgeladen” en “Berend Botje”.
Screenshot 2014-04-01 at 19.46.21

De sprookjes zijn herschreven zodat ze in vlot lezen, en prima voor te lezen zijn. Op een speelse manier zijn sommige woorden groter of in rood gedrukt en alle verhalen en rijmen zijn geïllustreerd met prachtige silhouet prenten. Screenshot 2014-04-01 at 19.45.44

De luxe uitvoering van het boek, met leeslint, staat sowieso prachtig in iedere boekenkast, maar de inhoud nodigt uit te veelvuldig voorlezen en ik ben er zeker van dat wanneer mijn kinderen iets ouder zijn, ze dit boek ook zelf graag lezen en herlezen.

Kluitman heeft er goed aan gedaan om dit bijzondere boek een nieuwe ronde te laten maken door gezinnen. Nostalgie voor ouders en grootouders uit de vorige eeuw en nieuwe betovering voor de kinderen van deze eeuw.

’t Is lang geleden – Marian van Gog, Nelly Spoor
Gebonden, leeslint, sprookjes en versjes
Uitgeverij Kluitman, 122 pagina’s
Bestel dit boek hier >>>>

 

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Met (klein)kinderen naar de Sprookjescamping in de meivakantie

Kamperen met kinderen, in een caravan of tent, is sowieso een leuke invulling van de …