Dolfjes dolle vollemaannacht

dolfje-weerwolfje-volle-maan-nacht-copyright-trotse-moeders-1Midden in de nacht wordt Dolfje Spaan wakker. Even heeft hij een verdrietig gevoel. Noura wil niet meer met hem spelen. Dan ga ik wel alleen, denkt Dolfje. Want het is volle maan en dan moet een weerwolf naar buiten. De nacht is geheimzinnig en donker. Dolfje ontmoet allerlei dieren, maar niemand wil met hem spelen. En wie fluistert daar “Liwewovahela in het duister?

Recensie
Vollemaannacht. Mooi woord voor galgje! Maar ook voor de titel van dit boek van Paul van Loon en Hugo van Look. Het boek verhaalt namelijk alleen over die éne nacht. De nacht waarin Dolfje Spaan verandert in Dolfje Weerwolfje: met volle maan!

Toen Dolfje wakker werd, herinnerde hij zich dat Noura (zijn vriendinnetje) boos was. Hij had iets naars tegen haar gezegd. Maar dan verandert hij in een weerwolf, zoals altijd wanneer het volle maan is, en wil hij gaan spelen. Maar met wie?

dolfje-weerwolfje-volle-maan-nacht-copyright-trotse-moeders-2

Dolfjes dolle vollemaannacht is een dun boek, slechts 25 bladzijden. Er staan veel en soms erg grote illustraties in, wat dit boek aantrekkelijk maakt voor jeugdige lezertjes om zelf te lezen. Ik heb het voorgelezen aan mij eigen Dolfje Weerwolfje fans. Het leest bijna zoals de prentenboeken uit hun kleutertijd, behalve dat dit meer tekst heeft en het verhaal in meerdere avonden uitgelezen werd.

dolfje-weerwolfje-volle-maan-nacht-copyright-trotse-moeders-3

Een leuk verhaal waarbij de kinderen duidelijk meeleven èn meedenken met Dolfje.

Dolfjes dolle vollemaannacht – Paul van Loon en Hugo van Look
Bekijk op bol.comHardcover, 25 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

About Fenna

fenna@hupemail.nl'
Mijn naam is Fenna, ik ben samen met Jonah en Trotse Moeder van een aantal eigen kinderen, stiefmoeder van een aantal cadeau-kinderen en heb in mijn werk ook dagelijks met kinderen in diverse leeftijden te maken, dus ik kan vanuit een rijke ervaring voor Trotse Moeders schrijven en heb daar veel zin in.

Check Also

Dolfje Weerwolfje: Weerwolvensoep

Dolfje Weerwolfje rent door het Weerwolvenbos. Een stem echoot tussen de bomen: ‘Ik ruik weerwolvenvlees!’ …