Even er tussenuit? Zoek dan de goedkoopste combinaties [tip]

stedentrips-tips-trotse-moedersVoor veel ouders is het leven niet alleen leuker geworden sinds ze kinderen hebben, maar ook duurder…. En daarbij is er soms weinig tijd meer om te genieten van de relatie en weer even partners te zijn in plaats van alleen ouders. Even er tussenuit, samen met je partner, of met een vriendin, is vaak al voldoende om weer een hele tijd energie te hebben. Maar dan komen de kosten om de hoek kijken. 

In onderstaand artikel kun je zien in welke maanden je het goedkoopst weg kunt en welke bestemmingen voordelig zijn in de zomer. Doe er je voordeel mee!

Na het analyseren van de hotel- en vluchtprijzen van negen populaire stadsbestemmingen, raadt reiswebsite momondo.nl reizigers aan om eerst te kijken wanneer wat het goedkoopste moment is om een bepaalde bestemming te bezoeken.

Momondo.nl heeft de goedkoopste beschikbare kamertarieven van de meest geboekte hotels in negen steden wereldwijd bestudeerd en deze voor elke maand van het jaar vergeleken met de goedkoopste retourvluchten vanaf Amsterdam.

Lage prijzen in de winter
Voor acht van de negen bestemmingen toonde de analyse aan dat deze gecombineerde prijs het laagst is in de maand januari. Alleen een bezoekje aan Moskou is goedkoper in maart.

Juli was de duurste maand om New York, Barcelona, Parijs, Kopenhagen en Londen te bezoeken. Voor Berlijn zijn zowel juli, mei, augustus en september het duurst.

En hoewel april de duurste maand is om Rome te bezoeken, moet iedereen die geld wil besparen op een stedentrip naar Lissabon en Berlijn de maand augustus vermijden, wanneer de vlucht- en hotelkosten het hoogst zijn.

Screenshot 2015-07-09 at 17.44.52

Beste zomerbestemmingen
Als je bent gebonden aan de schoolvakanties in juli en augustus, raadt momondo je aan om New York, Barcelona, Kopenhagen en Londen te vermijden, omdat jouw reis op dat moment het meest zal kosten. Bezoek daarentegen Berlijn in juli en Rome in juli of augustus, want deze steden zijn het duurst om te bezoeken in de lente.

De Nederlandse woordvoerster Sasha Wood, stelt: : “Net als zoveel andere dingen in het leven draait het bij reizen allemaal om timing. De lente is typisch een hoogseizoen voor stedentrips en daarom ook het duurste moment om te gaan. De prijzen worden hoog gehouden door de hoge vraag vanwege het aangename lenteweer. In sommige steden is het in de zomer gewoon te warm om rond te wandelen en misschien een beetje te fris naarmate de herfst nadert. Aan de andere kant krijgen de reizigers die bereid zijn de kou te trotseren veel meer waarde voor hun geld door in januari te reizen“.

De bovenstaande negen steden zijn allemaal opgenomen in de gratis stedengids van momondo, momondo places. Deze stedengids voor iPhone en iPad biedt een extra bonus; de kans om te reizen als een local en alle verborgen juweeltjes te ontdekken in een enkele van de belangrijkste en meest populaire wereldsteden.

momondo-travel-saver-calendar-content

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Pieter Konijn op de vlucht [film]

Wat was de eerste film over Pieter Konijn leuk! Echt een verrassend goede film, zowel …

Share
Share