Superjuffie in de jungle

superjuffie-jungle-cover-trotse-moedersHet is voorjaar en juf Josje geniet van het gezellige gekwetter van de vogels in haar tuintje. Maar dit keer zitten er wel erg vreemde exemplaren op haar schutting: vijf felgekleurde ara’s om precies te zijn! Ze zijn helemaal van de andere kant van de wereld gekomen om haar om hulp te vragen: in hun bos wordt een super-de-luxe vakantieresort gebouwd. Een groot deel van hun leefgebied dreigt daarom vernietigd te worden…

Juf Josje is aangedaan door het verhaal, maar kan ze als Superjuffie wel zomaar helemaal naar de andere kant van de wereld vliegen? En stel dát ze dat doet, dan kan ze in haar eentje toch weinig uitrichten tegen een stel grote bulldozers? Tenzij ze de hulp inschakelt van een paar oude bekenden…

Recensie
Hoera! Een nieuw deel in de serie Superjuffie, geschreven door Janneke Schotveld over een lieve juf, die – wanneer een dier in nood is – verandert in Superjuffie! En dat ‘hoera!’ komt echt niet alleen van mijn kinderen, zelf vind ik het ook heerlijk om deze boeken voor te lezen.

superjuffie-jungle-recensie-trotse-moeders-1

Alle delen zijn prima los van elkaar te lezen. Ook dit deel begint met in het kort te vertellen wat er met juf Josje aan de hand is: wanneer er een dier in nood is, móét juf Josje helpen, ook al komt het eigenlijk helemaal niet uit omdat ze bijvoorbeeld midden in een dictee zit…. Ze neemt een hap van een schoolkrijtje (heeft ze uiteraard als juf voldoende van op voorraad) en verandert in Superjuffie!

Dit is echter een groot geheim.. Uiteraard weten de kinderen van haar klas dit, en ze helpen haar graag, maar het schoolhoofd, meneer Snor, mag er niets van weten.

superjuffie-jungle-recensie-trotse-moeders-4

In dit deel krijgt Superjuffie bezoek van papegaaien uit de Zuid-Amerikaanse jungle die haar om hulp vragen. Dat is even wat anders dan een kat die niet meer uit een boom durft! Hoe gaat ze dit oplossen, en kan ze dit wel, zo ver weg? Kan ze wel vliegen wanneer ze niet ‘geroepen’ wordt?

Juf Josje wordt er erg onzeker van, maar uiteindelijk belandt ze met de 4 kinderen Mila, Toby (die een beugel heeft en schattig slist), Mimoen en Bo in Zuid-Amerika en beleven ze spannende avonturen die uiteraard goed aflopen!

superjuffie-jungle-recensie-trotse-moeders-2

Een erg leuk en gevarieerd verhaal, heerlijk geschreven en weer mooi geïllustreerd. Aanrader om voor te lezen of door je kinderen zelf te laten lezen.

Superjuffie in de jungle – Janneke Schotveld
Bekijk op bol.comGeïllustreerd door Annet Schaap
Hardcover, pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share