Draakje leert het wel

peuterboek draakje leert het welEen bijzonder initiatief is dit boekje van Annika Schepers. Zij leeft haar droom: ze wilde altijd al  boeken schrijven en uitgeven en heeft dat nu met Draakje leert het wel! gedaan. De reden daarvoor is een minder leuke dan het  vrolijke en speelse boekje doet vermoeden: haar dochter bleek een DNA-afwijking te hebben en dat deed haar beseffen dat ze haar droom nu werkelijkheid moest laten worden. Een deel van opbrengsten van dit boek gaat dan ook naar stichting Kaisz, een stichting voor kinderen met een reumatische aandoening.

Recensie
De titel Draakje leert het wel maakt al nieuwsgierig naar wat komen gaat. Je vraagt je meteen af wat het Kleine Draakje moet leren en of hij “ het “ wel leert. In het begin van het verhaal word je al meegenomen door de woordkeus en het lekkere ritme als je het voorleest en dat blijft zo tot het einde van het verhaal.

“Er was eens een heel klein draakje
dat huilde van verdriet
Want wat hij ook probeerde
vuur spuwen kon hij niet.”

Een Klein Draakje wil heel graag vuur spuwen, maar in tegenstelling tot de andere draakjes lukt dat niet. Hij gaat dan naar de oudste, meest wijze aller draken, om hem hulp te vragen. Deze draak zegt hem dat hij moet genieten en moet flierefluiten en spelen en het vooral niet zo hard moet proberen.

De boodschap in dit boekje – het leren loslaten van iets en het minder hard te proberen en wellicht een oudere wijzere om raad te vragen – is op een prettige en subtiele manier verpakt in dit boekje. Dit komt ook doordat het hele boekje in rijm is geschreven. Het leest lekker vlot en snel en is ook uitermate geschikt is om eens voor te lezen als je geen zin hebt in lange verhalen voorlezen.

De illustraties zijn erg grappig en beeldend. Heb je weleens een draakje zien fietsen? Of op een top van een berg zien zitten? Een boekje voor de allerkleinste kinderen om van te genieten, maar ook voor een wat ouder kind van bijvoorbeeld 4 jaar. Het ligt heerlijk in de hand en is van glad karton gemaakt en je steunt er ook nog een goed doel mee!

Draakje leert het wel – Annika Schepers & Ineke Koene
Peuterboek, kartonboek, Uitgeverij Madelief
Bestel hier dit boek>>

Share

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

Feestelijke première van Hoe Tem Je Een Draak 3 [verslag]

Zaterdag 12 januari was in Pathé Arena in Amsterdam de feestelijke première van Hoe Tem …

Share
Share