Veilige foliesnijder van Orgalux [recensie]

Hoe voorzichtig je ook bent, vrijwel iedere Trotse Moeder zal zich wel eens gesneden hebben aan de scherpe kartelrandjes van de mesjes bij aluminiumfolie of huishoudfolie. Vervelend en pijnlijk, maar nog gevaarlijker is het wanneer kinderhandjes in de buurt van deze scherpe kantjes komen. Waar messen en scharen meestal buiten bereik van kinderhandjes opgeborgen worden, liggen rollen folie vaak gewoon in de keukenkast….

Foil Freya
Orgalux heeft daar een prachtige oplossing voor: Foil Freya:  een foliesnijder voor aluminium en vershoudfolie die in een keukenlade past en die veilig is voor kinderhandjes. En dus ook voor je eigen handen!

Productbeschrijving
Eten bewaren was nog nooit zo gemakkelijk! Deze handige foliesnijder is een abolute topper uit het Orgalux gamma. De scherpe, maar veilig te gebruiken mesjes zorgen voor een vlotte werking, waardoor je eindelijk (aluminium)folie zonder moeite snijdt op de gewenste afmeting. De elektrostatische staaf helpt je daarna zonder frustrerend gedoe de folie eenvoudig te gebruiken.

Ervaring
Het was even puzzelen om er achter te komen hoe de rollen folie het beste in de Foil Freya pasten (wij zijn te eigenwijs voor gebruiksaanwijzingen…) maar toen de folie eenmaal goed zat, bleek wel hoe veilig deze foliesnijder is. Geen enkel scherp stukje aan de buitenkant!

Om de folie los te snijden, gebruik je een ‘schuifje’ waardoor aan de binnenkant de folie wordt afgesneden. Dat gaat erg netjes en snel, geen gefrommel (wat ik meestal heb met huishoudfolie) of scheuren in de aluminiumfolie.

Deze Orgalux foliesnijder past prima in een ondiepe, maar lange la, zoals een besteklade. Op die manier ziet het er nog netjes uit ook (in plaats van de rommelige rollen folie). Er passen standaard formaten aluminium- en huishoudfolie in zodat je deze prima kwaliteit foliesnijder heel lang kunt blijven gebruiken.

Deze veilige foliesnijder van Orgalux bekijk / bestel je hier >>>>

Tip: Duw de folie na het spannen over een bord of kom een beetje in, zo blijft alles nog langer vers!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Hoe Corona-veilig is Center Parcs? Wij probeerden het uit….

Best spannend, op vakantie gaan in “Corona-tijd”. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een …